Eğitim
  • 8.1.2019 00:04

İşte 8 Ocak Salı günü okulların tatil edildiği iller

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edilmeye devam ediyor. İşte, 8 Ocak Salı günü okulların tatil edildiği iller

ADIYAMAN

Sincik ilçesinde okullara kar tatili

 Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yağan kar yağışından dolayı ilçe merkezindeki ve bağlı bazı köy okulları tatil edildi.

Birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışından dolayı Sincik ilçe merkezinde bulunan bütün okullar ile ilçeye bağlı Alancık,Yarpuzlu, Sakız, Serince,Balkaya ve Pınarbaşı Köylerindeki ilk ve ortaokullar 1 gün tatil edildi. Okulların 8 Ocak Salı günü tatil edildiği duyuruldu.

BİNGÖL

Karlıova ilçesinde okullara kar tatili

Bingöl'de kar yağışı ilçelerde yoğun olarak etkisini gösterdi. Kentte kar nedeniyle 281 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, için de Karlıova ilçesinde okulların tatil edildiği bildirildi.

Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışı etkisi gösterdi. Merkezde zaman zaman yağan kar yağışı, başta Karlıova,Yedisu ve Solhan olmak üzere tüm ilçeleri beyaza bürüdü. Kar nedeniyle kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken, her zamanki gibi çocuklarda keyfini çıkardı. Bazı çocuklarla karda kayarak eğlendi.

Kar kalınlığının bu yıl 1 metreyi aştığını belirten Mezher Yakışan, "Kar yağışı her şekilde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yollarımız kapalı, hastalarımız var ve en kısa zamanda açılmasını bekliyoruz. Geçen yıllara göre biraz daha fazla yağış oldu” dedi.

ÇANAKKALE

Yenice'de eğitime kar engeli

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kar sebebiyle okullar salı günü tatil edildi.

Yenice Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 8 Ocak Salı günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir” denildi.

ÇORUM

Sungurlu'da eğitime kar tatili

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler için tatil ilan edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımızda taşımalı eğitim öğrencilerimize 08.01.2019 Salı günü tatil kararı alınmıştır. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

BALIKESİR

Manyas'ta okullara kar tatili

Balıkesir'in Manyas ilçesinde kar sebebiyle okullar tatil edildi.

Manyas Kaymakamlığı, ilk ve orta dereceli okulların 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olunması konusunda ikazda bulundu.

AĞRI

Ağrı'da okullar tatil edildi

Ağrı Valiliği, taşımalı sistemle eğitim veren merkeze bağlı köy okullarının tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 8 Ocak Salı günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir” denildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün 4 ilçesinde okullara kar tatili

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilçede okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Karlıova, Yayladere, Yedisu ve Adaklı ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 08.01.2019 Salı günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

BİTLİS

Bitlis'te okullar 1 gün tatil edildi

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bu gece ve devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Bitlis merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde 8 Ocak Salı günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 8 Ocak Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

BURSA

Bursa'da bir ilçede okullar tatil edildi

Bursa'nın dağ ilçelerinden Büyükorhan'da eğitime bir gün ara verildi.

Büyükorhan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle 08.01.2019 Salı günü Büyükorhan merkez ve mahallelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Aynı tarihte hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır" denildi.

KONYA

Konya'nın 3 ilçesinde eğitime kar tatili

Konya'da etkili olan kar yağışının ardından 3 ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Konya'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle bazı ilçeler beyaza büründü. Etkili olan kar yağışının ardından Beyşehir, Hadim ve Seydişehir ilçelerinde ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime Salı günü de ara verildi.


 

Güncellenme Tarihi : 8.1.2019 08:38

İLGİLİ HABERLER