Dünya
  • 13.10.2004 03:41

İŞTE ABD BAŞKAN ADAYLARI BUSH VE KERRY'NİN ZAYIF NOKTALARI!..

Kerry’nin eksileri

Kerry’nin Vietnam’da savaşıp madalyalarla ödüllendirildikten sonra Vietnam Savaşı’na sertçe karşı çıkması ve ABD’nin Vietnam’da vahşet uyguladığını söylemesi, rakip kampın da bunu iyi kullanması oldukça zarar verdi.

Kerry’nin, Irak konusunda farklı siyasi rüzgarların esintisine göre farklı söylemlerde bulunması seçmenlerin kafasındaki en büyük soru işareti. Irak planı Bush’un yapmak istediklerinden farklı değil. Clinton, Bosna’da ancak kamuoyundan desteği hissettiğinde Sırplar’a karşı harekete geçmişti. ABD’de bugün ‘Bu tarz, 11 Eylül sonrasında geçerli mi?’ sorusu hakim. Bush’un cevabı: ‘Hayır, tehdit bizi evimizde vurmadan, biz onu vururuz’ biçiminde.

Bush’un eksileri

Ekonomi, vergilendirme ve mali disiplin, sağlık hizmetleri, sosyal güvenlik politikaları gibi alanlarda, John Kerry, Amerikalı seçmenlere ‘daha adil politikalar’ vaat ediyor. Bush döneminde, yaklaşık bir milyon kişinin işini yitirmesi, milyonların sağlık sigortasından yoksun olması, fiyatları inanılmaz hızla yükselen sağlık hizmetleri Kerry’nin ‘en güçlü’ noktaları.

Bush’u ‘silah, ilaç ve petrol şirketlerinin adamı’ olarak gösteren Kerry’nin, bu söylemini kabul ettirmekte başarılı olduğu söylenebilir. Kerry, ‘süper zenginleri kayıran’ vergi politikalarını değiştireceğini, milyonlarca kişiye sağlık sigortasının yolunu açacağını belirtiyor.

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER