Gündem
  • 24.1.2014 00:20

İşte AK Partili Oktay Saral'a verilen ceza

Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'a kınama cezası verildi. Öte yandan TBMM'deki HSYK yasa tasarısı görüşmelerinde yumruklu saldırıya uğrayan CHP milletvekili Bülent Tezcan'a 3 gün iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yumruk atan AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'a Meclis Genel Kurulu'nda kınama cezası verildi. Kınama cezası için Genel Kurul'da yapılan oylamada Ak Parti sıralarından el kaldıran milletvekillerinin olması dikkat çekti.

Genel Kurul yarına ertelendi.


CHP'Lİ TEZCAN HASTANE ÇIKIŞI AÇIKLAMA YAPTI

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM'de uğradığı yumruklu saldırının ardından 3 gün iş göremezlik raporu alarak hastaneden taburcu oldu. Hastane çıkışı açıklama yapan Tezcan; "Türkiye'de demokrasi ve hukuku savunmak konusunda kararlılık gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede hangi tür saldırı olursa olsun, bundan sonrasına dönük, Türkiye'de yargı bağımsızlığını savunma konusunda kararlılığımıza devam edeceğiz, iktidarın zorbalığına boyun eğmeyeceğiz" dedi.

CHP'li Tezcan, TBMM'ye yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek şunları kaydetti, "Dilin varmıyor ama 'Eşkıya Meclis'e indi' demekten daha doğru bir tarif herhalde yok. Yaklaşık on günden bu yana Türkiye gündemini meşgul eden bir kanun teklifi, yargının doğrudan doğruya hükümete bağlanması ile ilgili kanun teklifine yönelik olarak Cumhuriyet Halk Partisi haklı bir muhalefet yapıyor. Eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışmasını şiddet ortamı üzerine oturtacaksak, bunun cevabını hepimiz veririz. Bu konuda tüm milletvekillerimiz kararlıdır. Türkiye'de demokrasi ve hukuku savunmak konusunda kararlılık gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede hangi tür saldırı olursa olsun, bundan sonrasına dönük, Türkiye'de yargı bağımsızlığını savunma konusunda kararlılığımıza devam edeceğiz, iktidarın zorbalığına boyun eğmeyeceğiz. İktidar Türkiye'de zorbalıkla bütün kurumları kendi tahakkümü altına almaya çalışıyor. Bunlara teslim olmayacağız. Biz milletin bize verdiği yetkiyi kullanmanın kararlılığı ve sorumluluğu içinde hareket edeceğiz" dedi.

Tezcan ve beraberindeki vekiller, açıklamanın ardından hastaneden ayrıldı.

 

OKTAY SARAL KAMER GENÇ İLE İLGİLİ CANLI YAYINDA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ
.“KAMER GENÇ’İN KOMALIK YAPILMASI LAZIM” DEMİŞTİ

Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral son olarak televizyon ekranlarında CHP Milletvekili kamer genç hakkında sarf ettiği ağır sözler nedeniyle gündeme gelmişti.
CHP Milletvekili Kamer Genç Japon Milli Gün Resepsiyonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşma yapmasına tepki göstermişti.
Genç’in bu tavrını sert sözlerle eleştiren Oktay Saral Beyaz TV kanalında katıldığı programda, “Bunun var ya, büyük bir sopa yemesi lazım. Bunun ayakların altına alınıp bir komalık yapılması lazım. Bunu ben CHP’ye de, Kılıçdaroğlu’na da, tüm CHP’li milletvekillerine, grup başkan vekillerine söylüyorum… Yani şuna bir şey yapsınlar yoksa başına bir şey gelecek. Bunun müsebbibi de onlar olacak” demişti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER