Gündem
  • 18.8.2009 10:26

İŞTE AKP'NİN İMRALI AÇILIMI!...

Kürt açılımıyla ilgili çalışmalarını sürdüren AKP, İmralı’ya 8 hükümlü nakledecek

Kürt açılımıyla ilgili çalışmalarını sürdüren AKP hükümeti, kısa, orta ve uzun vadeli yol haritasında ilk adımı İmralı ile atmaya hazırlanıyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı’ya 8 hükümlü ya da tutuklunun nakledileceğini belirterek hangi hükümlülerin nakledileceğine Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yasa hükümlerine göre karar verileceğini söyledi. Kürt sorunuyla ilgili olarak yol haritasını açıklaması beklenen Abdullah Öcalan’ın, hükümetin çalışmalarının sonucunu görmek için açıklamayı bir süre daha bekletebileceğine dikkat çekildi.

AKP hükümeti, Kürt açılımına ilişkin çalışmalarına hız verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara ve İstanbul’daki görüşmelerini tamamladıktan sonra Diyarbakır’a geçerek buradaki sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak kısa, orta ve uzun vadeli bir yol haritası belirleyeceklerini açıklarken; öncelikle yaşama geçirilmesi kolay olanlardan başlanacağını kaydetti. Hükümetin adımlarından birini de 9 yıldır tek başına cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın bulunduğu İmralı’ya 8 hükümlü daha gönderilmesi oluşturacak.

‘İnşaat tamamlandı’

MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun yapımının tamamlandığını, geçici kabul işlemlerinin devam ettiğini, 8 kişilik kapasiteye ulaşacak kuruma Öcalan’ın dışında 8 hükümlü veya tutuklunun daha naklinin yapılacağını açıkladı.

Yol haritası konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmayan, ancak “Ayrı bir devlet istemem. Federasyonu kabul etmem. En yakın model Avrupa modelidir. Kürtler her alanda örgütlenmelidir. Demokratik bir ulus olmalıyız. Kendi meclisimizi kurabilmeliyiz. Kendi öz savunmamız olmalı. Kürtler devleti, devlet Kürtleri tanısın. Devletin bayrağı her yerde olacak. İmralı’daki koşullarım iyileştirilsin” diyerek ipuçları veren Abdullah Öcalan’ın asıl yol haritasını yarın avukatlarıyla yapacağı görüşmenin ardından açıklaması bekleniyor.

DTP kulislerinde, Öcalan’ın hükümetin çalışmalarının sonucunu görmek isteyebileceği, süreci olumsuz etkilememek için açıklamayı bir süre erteleyebileceğine de dikkat çekiliyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:41

İLGİLİ HABERLER