Gündem
  • 13.11.2019 13:19

İşte Akşener'in ittifak yapacağı 4 parti!

CHP'li Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Millet İttifakı'nda yaşanan çatlağın ardından İYİ Parti'nin yeni ittifaklarda yer alacağını söyledi.

AKAM Başkanı Kemal Özkiraz, İYİ Parti'nin yeni dönemde sağ merkezli bir ittifakta yer alacağını söyledi.

Artı Tv'de ekranlara gelen Odak programına katılan Kemal Özkiraz, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Özkiraz, İYİ Parti'nin don dönemki açıklamalarının yeni bir ittifak yapılacağını göstergesi olduğunu belirterek, İYİ Parti'yi en başından beri yanlış tanınıyor. Son üç seferde hep seküler tarafta kaldığı için birçok kesim tarafından sol bir parti olarak değerlendirildi. Aslında İYİ Parti kuruluşundan beri sağcı, muhafazakar, milliyetçi iddiasında bir parti ve parti olarak kuruluşuna geri dönmek istiyorlar. Ama burası Cumhur İttifakı değil. Parti olarak Saadet Partisi, Demokrat Parti, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile yeni bir merkez sağ ittifakı oluşturmak istiyor. Muhalafet olarak da olması gerekende bence budur" dedi.

"Sağ seçmeni kendisine çekmekte zorlanıyordu"

İYİ Parti'nin yanlış politikalarda sağ seçmenden oy alamadığını belirten Özkiraz, "İYİ Parti seküler tarafta durmasına rağmen bir de sol bir partiyle ittifak yapınca milliyetçi muhafazakar AK Parti ve ülkücü MHP seçmenine kendisine çekmekte zorlanıyordu" dedi.

Güncellenme Tarihi : 13.11.2019 13:21

İLGİLİ HABERLER