Gündem
  • 16.10.2005 05:48

İŞTE ANAP'IN YENİ YEŞİL LOGOSU...

ALİ ATIF BİR'İN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI:

ANAP’ın yeni yeşil logosu

MECLİS’te kurduğu grupla ANAP’ı farklı bir pozisyona iten ANAP lideri Erkan Mumcu’dan yeni bir bomba daha: Logo değişikliği!

Mumcu, logo değişikliği için çalıştığı reklam ajansı Fayda’ya brief vermiş. (Fayda’yı değişim amacıyla bir partiyi ikna edebildiği için kutlamak lazım!) Bu brief sonucu ortaya çıkan 122 farklı stilize arı görselinden en dinamiği seçilmiş. Bu arı görseli ile oluşturulan çok sayıda farklı logo içinde de yeşil zemin üzerine ANAVATAN yazılı olanı yeni logo olarak benimsenmiş.

‘Yeşil’ renk seçilirken ‘İslami çağrışımları var AKP’nin oylarına oynuyorlar’ diyeceklerden hiç de umursanmamış. Mumcu ‘Bizim kutsal değerlerle alıp veremediğimiz yok’ deyip kestirip atmış. ‘Dinamizm, gençlik ve sorumluluk. ANAP’ın yeşili bu değerleri çağrıştırıyor’ demiş.

Yeni logo başarılı mı? Gelin bu soruya efsane grafik sanatçısı Bülent Erkmen’in Ocak 2002’de Hürriyet’te yer alan bir açıklamasıyla yanıt vereyim. Erkmen bu açıklamada tüm parti logoları içinde ANAP’ınkini ‘en kötü logo’ olarak seçmiş ve şöyle demişti:

‘Bu logoda her şey birarada. Arı var, altında petek şeklinde bir Türkiye var. Üstte ve altta tamamen uyumsuz Anavatan ve Partisi yazıları. Hatta araya Kuzey Kıbrıs bile sokuşturulmuş. Renkler, harfler ve dış çerçeve birbirine tamamen uyumsuz.’

Sadece logo değişikliği ANAP’ı kurtarır mı? Kurtarmaz. Ama ANAP’ın daha dikkatli dinlenmesini sağlar, mesajlarına yeni bir çerçeve kazandırır. Fanatik ve potansiyel ANAP taraftarlarını heyecanlandırır.

Sonrası... Sonrası Erkan Mumcu’lu ANAP’ın ne kadar ‘güvenilir bir alternatif’ olarak algılanacağına ya da algılatılacağına bağlı. Bekleyelim... Görelim...

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER