Spor
  • 31.3.2009 03:22

İŞTE ARDA'NIN OYNAMAK İSTEDİĞİ TAKIM...

Başarılı oyuncu, "İlk tercihim Liverpool ve Juventus takımları" dedi FIFA'nın internet sitesine konuşan Arda Turan, Avrupa'nın üst düzey bir ülkesinde oynamak istediğini söyledi. Başarılı oyuncu, "İlk tercihim Liverpool ve Juventus takımları" dedi

FIFA'nın internet sitesine açıklamalarda bulunan Arda Turan, Avrupa'da Liverpool ve Juventus'tan birinde oynamak istediğini söyledi. Sarı-Kırmızılı oyuncu, "Bir başka hayalim de Dünya Kupası'nda oynamak. Çünkü büyük yıldızlar burada ortaya çıkıyor" dedi.

BASKI ALTINDA KALIYORUM
Galatasaray gibi büyük bir takımda oynamanın zor olduğunu vurgulayan Arda, "Böylesine dev bir takımda forma giyerken baskı altında kalıyorum. Ama yine de büyüleci. Bu ortam çok müthiş" dedi.

YILDIZ DEĞİLİM
Arda FIFA'ya yaptığı bir başka açıklamada bir yıldız olmadığını söyledi. Sarı-Kırmızılı oyuncu, "Sadece iyi futbolcuyum. Takım oyuncusu olarak kapasitemin yüzde yüzünü vermeye çalışıyorum" dedi.

Galatasaray'da bu sezon ortaya koyduğu müthiş performansla birçok Avrupa kulübünün gündemine oturan milli futbolcumuz Arda Turan, FIFA'nın resmi internet sitesine ilginç açıklamalarda bulundu. Kendisini yıldız olarak görmediğini belirten genç oyuncu, "Ben yıldız değil ama iyi bir oyuncuyum. Öncelikle ve en önemlisi takım oyuncusuyum. Sahada her zaman en iyisini vermeye ve kendimi her zaman geliştirmeye çalışıyorum" dedi. İlerleyen dönemde Avrupa Ligleri'nde oynamaya kararlı olduğunu belirten Arda tercihinin Liverpool ya da Juventus olacağını kaydetti. Süper Ligi'nin heyecanlı ve çekişmeli bir lig olduğunu ifade eden Arda, statlardaki zeminin kötülüğünden şikayetçi olduğunu söyledi. Galatasaray'ın her zaman oynadığı her kupayı kazanmayı hedeflediğini hatırlatan yıldız futbolcu, "Her zaman kazanmanın ve form olarak iyi durumda olmanın zorunluluğunu yaşıyorsunuz" ifadesini kullandı. Ülkesine her zaman bağlı bir insan olarak, Türk Milli Takımı'nda oynamanın kendisi için en büyük onur ve görev olduğunun da altını çizen Arda, "Büyük futbolcular ünlerini her zaman Dünya Kupası'nda kazanmışlardır. Bu yüzden ben de Güney Afrika'daki finallerde olmak için sabırsızlanıyorum. 2002'deki yarı final başarısını geçmek tek hedefimiz" şeklinde konuştu.

MESSİ İLE FORMA DEĞİŞİMİ
Kariyerinin en kötü anının Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hırvatistan maçında gördüğü sarı kart olduğunu belirten Arda, "Bu kart yüzünden Almanya maçını sadece izlemek zorunda kaldım" dedi. Futbolda oyuncu olarak efsanevi gördüğü isimlerin Maradona ve Zidane olduğunu söyleyen Galatasaraylı futbolcu, "Messi ile forma değiştirmek isterdim" şeklinde konuştu. Dünyada en beğendiği orta saha oyuncusunun Kaka olduğunu kaydeden genç oyuncu, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmak istediğini de vurguladı. Arda, 2009'daki hedefinin Galatasaray ile şampiyonluk ve Milli Takım formasıyla maçları kazanmak olduğunu söyleyerek röportajı noktaladı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER