Spor
  • 24.9.2013 21:06

İşte Aysal ile Terim'i ayrılığa götüren süreç

Galatasaray'da Fatih Terim ile yollar ayrılırken, bu süreçte yaşananlar gündemi günlerdir meşgul ediyordu. İşte Ünal Aysal ve Fatih Terim arasında bugüne kadar yaşananların detayları... 

Galatasaray Yönetimi ile Fatih Terim arasındaki soğukluk, tecrübeli teknik adamın milli takımı çalıştırma teklifini kabul etmesiyle başladı.

Terim'in hem Galatasaray'ı hem de Ay-yıldızlılar'ı aynı anda çalıştıracak olması,  Galatasaray yönetiminde rahatsızlık yarattı. Bu süreçte "Başkanlığım boyunca Fatih Terim ile çalışacağım" açıklamasını yapan Ünal Aysal, milli davada yardımcı olması için teknik direktörlerinin 4 maç Ay-yıldızlılar'ı çalıştırmasına müsade ettiklerini kamuoyuna duyurdu.

Fatih Terim'in resmen milli takımın başına geçmesi Sarı-kırmızılı camiadaki spekülasyonları da arttırdı. "Terim Galatasaray'ın başında mı kalacak? Yoksa sadece Milli Takımı mı çalıştıracak?" sorularının sıkça gündeme gelmesi üzerine yönetim kurulu, tecrübeli teknik adamın sözleşmesini 2 yıl daha uzatmak istediğini açıkladı. O sırada milli takımın başında kampta olan Fatih Terim, teklifi yanıtsız bıraktı.

Süper Lig'e kötü başlayan Galatasaray, sahasında Medical Park Antalyaspor'la da 1-1 beraber kalınca, Terim sessizliğini bozdu. Deneyimli teknik adam basın toplantısında ilginç ifadeler kullandı. Terim, "İmzayı 74'te attım. Galatasaraylıyım. Beni bırakmadıkları sürece, ben ayrılmam. Birileri rahat etsin diye imza atmam" dedi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ilk maçında Real Madrid'e 6-1 yenilmesi camiada moralleri bozarken, Terim'in Milli Takımdaki görevi bir kez daha gündeme geldi. Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi Adnan Nas, NTV Spor'a telefonla bağlantısında "Terim'in Milli Takımı çalıştırmasından rahatsısız" açıklamasını yaptı.

Ünal Aysal ile Fatih Terim arasındaki son gerilim ise, "Terim'in, başkanın telefonlarına çıkmıyor" iddialarıydı. Tecrübeli teknik adam ile aralarında bir iletişim problemi olduğunu doğrulayan başkan Ünal Aysal, kriz sürecine de açıklık getirmişti.

Bu açıklamaların ardından Galatasaray Yönetim Kurulu, Fatih Terim konusu ile toplandı. 2 buçuk saat süren ve yoğun tartışmaların yaşandığı toplantının ardından Sarı-kırmızılı kulüp, Fatih Terim ile yollarını ayırdı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER