Asayiş
  • 10.10.2019 23:59

İşte Barış Pınarı Harekatı Güncel Haritası

Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, terör örgütü PYD işgali altındaki çok sayıda noktada denetim sağlandı. Rasul Ayn'da da terör örgütü PYD'nin ikmal için kullandığı güzergah temizlendi. Şehrin doğu ve batı kanadı terörden arındırıldı

Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi’nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO güçlerinin geniş bir alanda başlattığı operasyon kapsamında, Tel Abyad ve Rasul Ayn bölgelerinde hızlı ilerleme kaydedildi.

Harekatın 2. günü saat 20.10 itibariyle

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Rasulayn’daki bir sığınağa düzenlenen hava harekatında 19 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylelikle harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 174 oldu.

Harekatın 2. günü saat 19.00 itibariyle

Tel Abyad'daki Berzan, Cüdeyde ve Gısas köyleri kurtarıldı.

Söz konusu köylerin alınmasıyla birlikte Tel Abyad'ın doğu ve batı kanadı arasındaki makas daraldı.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı: 109

İşte güncel harita:

 

Harekatın 2. günü saat 17.00 itibariyle

Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık ve Hamidiye köyleri ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

 
 

Harekatın 2. günü saat 15.00 itibariyle

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO güçlerinin geniş bir alanda başlattığı operasyon kapsamında, Tel Abyad ve Rasul Ayn bölgelerinde hızlı ilerleme kaydedildi.

Tel Abyad'ın hem doğu hem de batı kanadında denetim sağlandı. Teröristlerin 3 tarafı böylelikle sarılırken, şehir temizliği için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan Rasul Ayn'da da terör örgütü PYD'nin ikmal için kullandığı güzergah temizlendi.Şehrin doğu ve batı kanadı terörden arındırıldı.

Sınır ötesindeki terörden arındırılmış bölgelerin kısa sürede birleşmesi ve şehir merkezlerini de kapsaması planlanıyor.

 
 

Harekatın 2. günü saat 11.20 itibariyle

Tel Abyad'ın doğu kesimlerinde stratejik noktalarda denetim sağlandı. Öte yandan Rasul Ayn'da da terör örgütü PYD'nin ikmal için kullandığı güzergah temizlendi.

 
Taha Hüseyin Karagöz  Yeni Şafak
Güncellenme Tarihi : 10.10.2019 23:01

İLGİLİ HABERLER