Gündem
  • 29.3.2009 20:58

İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ÜZÜLDÜĞÜ 6 İL!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerde hedef olarak koyduğu Diyarbakır, İzmir, Antalya, Siirt, Eskişehir ve Mersin’de sandıkların yüzde 10’una yakınının açılmasıyla ortaya çıkan sonuçlar AKP Genel Merkezi’nde hayal kırıklığına neden oldu.
Diyarbakır, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Mersin’den gelen ilk sonuçlar AKP Genel Merkezi’nde seçim sonuçlarını dikkatle izleyen parti kurmayları ve partililerin beklentilerini karşılamadı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Diyarbakır ve İzmir’de AKP’nin şansını artırmak için mevcut milletvekillerini aday göstermişti. Diyarbakır da önemli bir ağırlığı olan Kutbettin Arzu ile İzmir’den İzmir milletvekili Taha Aksoy’un aday gösterilmesini sağlayan Başbakan Erdoğan Antalya, Eskişehir ile Mersin’i de almak istediğini ve özellikle teşkilatlara bu illere özel itina göstermeleri talimatı vermişti. Sandıkların yaklaşık yüzde 10’u açılırken Diyarbakır’da DTP, Mersin’de CHP, Eskişehir’de DSP, Antalya’da CHP, Siirt’te DTP, İzmir’de de CHP adayı önde gidiyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:41

İLGİLİ HABERLER