Gündem
  • 10.2.2019 22:28

İşte belediyenin meyve sebze tanzim satış noktaları ve meyve sebze fiyatları

İBB tanzim satış noktaları belli oldu

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirilecek. İşte o satış noktaları...

İBB tanzim satış noktaları belli oldu

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirilecek.

İBB tanzim satış MEYVE SEBZE FİYATLARI ile ilgili görsel sonucu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Aksaray Meydanı'na kurulan mobil tanzim satış noktasında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, son zamanlarda artan sebze ve meyve fiyatlarına karşı mobil tanzim satış noktaları projesiyle vatandaşın uygun fiyatlara alışveriş yapmasının hedeflendiğini söyledi.

Ä°lgili resim

İstanbul’un 50 noktasında büyük çadırlarda sebze satışlarının gerçekleştirileceğini belirten Baraçlı, “Enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz, İstanbul’un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşımıza sebze noktasında satışlarımızı gerçekleştireceğiz. Tabii ki bizler bunları gerçekleştirirken tarladan toplanan fiyatın aynen İstanbul’daki vatandaşlarımıza yansıtılması adına çalışmalarımız devam ediyor. Bizler tüm gıda ve tarım dairemiz, Beltur şirketimizle beraber aktif bir şekilde bu 50 noktada çalışmalarımız devam edecek. Tüm ekip arkadaşlarımız, halkla ilişkiler ekibimiz, zabıta ekibimiz satışları buralarda gerçekleştirecek. Ve aynı zamanda satışlarımızı gerçekleştirirken de ürünün kalitesine de son derece dikkat edeceğiz. Marketlerde alınan ürünlerin kalitesinde onlara ürünleri onlara sunarak, vatandaşlarımızın temiz, leziz ürünleri almalarını sağlayacağız” dedi.

İBB tanzim satış MEYVE SEBZE FİYATLARI ile ilgili görsel sonucu

“İSTANBUL'DA 50 NOKTADA SATIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Amaçlarının enflasyonla topyekün mücadele olduğunu ifade eden Baraçlı, “Bu ne demek? Fiyat artışları gerçekleşiyor. Sizler de bunları takip ediyorsunuz. Son satış noktasındaki fiyatların daha alt seviyelere çekilebilmesi, vatandaşımızın konforunu ve rahatını arttırabilmek adına bizler bu çalışmayı Tarım ve Orman Bakanlığımızla beraber başlatmış olduk. Onların bize vermiş olduğu direktifler doğrultusunda da İstanbul’da 50 noktada bu satışları gerçekleştireceğiz. Her satış noktamızda yazar kasamız ile işlemlerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Tabii ki meydanlarda ve satış noktalarında oluşabilecek kalabalıklarla ilgili de tedbirlerimizi alacağız. Önümüzdeki hafta başlayacak olan bu çalışmamız bizler için çok önemli. Çünkü tanzim satış mantığında faaliyetimizi sürdüreceğiz. Bizler bu faaliyetlerimizi sürdürürken vatandaşın memnuniyetini sağlayabilmek, aynı zamanda problemlerin ortadan kalkmasını sağlayabilecek tedbirleri de her noktada alma gayretinde olacağız” diye konuştu.

İBB tanzim satış MEYVE SEBZE FİYATLARI ile ilgili görsel sonucu

“ÜRÜNLERİMİZ DOMATES, BİBER, PATLICAN, PATATES, SOĞAN, ISPANAK VE SALATALIK”

İlk etapta 7 ürünle başlayacaklarını ve gelen talebe göre ürünlerin çeşitleneceğini belirten Baraçlı, “Tabii ki önemli olan unsur vatandaşlarımızdan gelecek istek ve talepler doğrultusunda ürünlerin teminini sağlayabilmek, aynı zamanda da bakanlığımızın bu noktada bize destekleri de bu projemizin en önemli unsuru olacak. Tabii ki sizlerin de desteği ve gayretiyle enflasyonla hep beraber mücadele etmiş olacağız. Ürünlerimiz domates, biber, patlıcan, patates, soğan, ıspanak ve salatalık olmak üzere bu ürünlerde çalışmalarımız başlayacak” şeklinde konuştu.

SEBZE SATIŞ MEYDANLARI;

KAĞITHANE MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDANI

MECİDİYEKÖY MEYDANI

ESENLER MEYDANI

AVCILAR MEYDANI

ESENYURT MEYDANI

KADIKÖY MEYDANI

ÇEKMEKÖY MEYDANI

BAKIRKÖY MEYDANI

K.ÇEKMECE MEYDANI

AKSARAY MEYDANI

ZEYTİNBURNU MEYDANI

EMİNÖNÜ MEYDANI

BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

TAKSİM MEYDANI

BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI

BÜYÜKÇEKMECE

BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

EYÜPSULTAN MEYDAN

BAYRAMPAŞA MEYDANI

ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

BAĞCILAR MEYDANI

BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

GÜNGÖREN MEYDANI

ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

SULTANBEYLİ MEYDANI

FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

SULTANGAZİ MEYDANI

BOSTANCI LUNAPARK

GOP MEYDANI

PENDİK SAHİL MEYDAN

SARIYER MEYDANI

HALKALI MEYDAN

BEŞİKTAŞ MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

ÜSKÜDAR MEYDANI

ATAŞEHİR MEYDAN

ŞİRİNEVLER MEYDANI

İSTİNYE İSPARK

KARTAL MEYDANI

ZEYTİNBURNU AVM

MALTEPE MEYDANI

ALİBEYKÖY SİLAHTAR

PENDİK MEYDANI

HALİÇ

TUZLA MEYDANI

BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

SANCAKTEPE MEYDANI

ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

SATILACAK SEBZELER:

Domates, biber, patlıcan, salatalık, ıspanak, soğan, patates

NOT: Meydanlar çok büyük olduğundan 34 ilçede 50 ayrı noktada büyük çadırlar konuşlandırılacaktır. Geri kalan 5 ilçede (Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri, Çatala) üreticilik yapıldığından dolayı buralarda satış olmayacaktır.

 

Güncellenme Tarihi : 10.2.2019 22:56

İLGİLİ HABERLER