Spor
  • 17.10.2005 02:57

İŞTE BEŞİKTAŞ TARAFTARLARININ ALAYCI İSYAN TEZAHURATLARI

Beşiktaşlı taraftarların sabrı taştı. Maç sonunda tribünü terk etmeyip 45 dakika statta kalan siyah beyazlılar, yönetimi istifaya davet etti, teknik heyet ve futbolcuları protesto etti.

SÜPER Lig’in 9. haftasında kendi sahasında Kayserispor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, lider G.Saray’ın 13, F.Bahçe’nin 11 puan gerisinde kalınca, taraftarlar da isyan bayrağını açtı.

Beşiktaş taraftarı maç bitiminde yönetim kurulunu istifaya davet etti. Maç bitiminde ‘yönetim istifa’ diye tempo tutan taraftarlar, teknik heyet ve futbolculara da protestoda bulundu. Sahayı terk eden futbolcuları yuhalayan taraftarlar, ‘Formayı çıkarıp, bırakıp gidin’ diye tempo tuttu.

Taraftarlar maçın son anlarındaysa ‘Sabrımız taşıyor adam gibi oynayın’, ‘Kabahat bizlerde sizlerde değil’ diye tempo tutarken, kendi yarı alanlarında paslaşan oyuncuları alaycı biçimde alkışlayarak protesto etti.

Nouma, İlhan ve Carew

Öfkeli taraftarlar, maç bitiminde uzun süre BJK İnönü Stadı’nın tribünlerini boşaltmayarak, tezahüratlarına devam ettiler. Bu sırada eski futbolcuları Nouma, İlhan Mansız ve Carew lehine tezahürat yapan taraftarlar, maç bitiminden yaklaşık 45 dakika sonra tribünleri terk etti. Tribünler boşalırken, çok sayıda taraftar saha içine girdi.

Beşiktaşlı taraftarlar, Tümer’i ikinci yarıda oyundan alan teknik direktör Rıza Çalımbay’ı ıslıklarla protesto etti.

Geniş güvenlik

Beşiktaşlı futbolcular stattan ayrılırken, yine taraftarların tepkisine maruz kaldı. Bir grup taraftar otobüse binen futbolculara, ‘Futbolcular sahtekar, en büyük taraftar’ diye tempo tutup, tepkilerini dile getirirken, güvenlik güçleri bu grubu dağıttı. Futbolcular maç sonrası açıklama yapmaktan kaçınırken, çıkış noktasında geniş güvenlik önlemleri alındı

Bıçakcı terk etti

Beşiktaşlı taraftarlar, maç içinde Futbol Federasyonu ve hakemlere yönelik küfürlü tezahüratlarda bulundular. Taraftarlar ayrıca, Fenerbahçe ve sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’a küfürlü tezahürat yaptılar.

Bu arada, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, maçın ilk yarısını izledikten sonra stattan ayrıldı.

PAKİSTAN’A DESTEK

BEŞİKTAŞ ve Kayserispor da sahaya ‘Haydi Türkiye MotoGP’ye’ pankartıyla çıkarken, daha sonra Beşiktaşlı futbolcular Pakistan’da meydana gelen deprem nedeniyle ‘Beşiktaşlı sayın Devlet Başkanının ve Pakistan halkının acısını paylaşıyoruz’ yazılı pankart taşıdı. Taraftarlar da ‘Pakistan için saygı duruşu’ diye tempo tutup, sonra da saygı duruşunda bulundu. ‘Cive Pakistan’ ve ‘Pakistan halkının acısını paylaşıyoruz’ pankartları dikkati çekti. 11 bin 357 kişinin izlediği maçın hasılatı da depremzedelere bağışlandı.

Bolton takipte

BEŞİKTAŞ’ın perşembe günü İstanbul’da karşılaşacağı İngiliz rakibi Bolton Wanderers takımının antrenörü Jake Chapman ve istatistikçisi Alan Howard karşılaşmayı izleyerek, Beşiktaş hakkında bilgiler toplamaya çalıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER