Spor
  • 6.12.2016 00:44

İşte Beşiktaş'ın gruptan çıkma olasılıkları...

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yedi puan ile üçüncü sırada yer alan Beşiktaş'ın son maçlara girildiğinde gruptan çıkabilmesi için mümkün olan iki farklı alternatif bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 5 maçta mağlup olmamasına rağmen sadece bir galibiyet alabilen ve diğer dört maçta berabere kalan Beşiktaş, bu haftaya kadar topladığı 7 puanla gruptan çıkma şansını son haftaya bırakmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde son maçlar öncesi bir üst tura çıkmanın hesaplarını yapan Beşiktaş, hedefine iki şekilde ulaşabilir.

Galibiyet 
Sekizer puanlı Napoli ve Benfica'nın ardından üçüncü sırada bulunan Beşiktaş, Dinamo Kiev'i yenmesi halinde puanını ona yükselterek Şampiyonlar Ligi'nde bir üst turu, son 16'yı garantileyecek.

Beraberlik 
Beşiktaş, Dinamo Kiev ile berabere kaldığında ise Benfica'nın Napoli'yi yenmesini bekleyecek. Beşiktaş berabere kalıp Benfica da Napoli'yi yenerse Beşiktaş ikili averajda Napoli'ye üstünlük sağladığı için sekiz puanla gruptan çıkacak. Tersi durumda ise Napoli ve Benfica son 16'ya kalan ekipler olacak.

Şenol Güneş'in öğrencileri yenilirse Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Güncellenme Tarihi : 5.12.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER