Gündem
  • 29.9.2011 00:11

İŞTE BM'DEKİ KAVGANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ...

BM Genel Kurulu toplantıları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarıyla BM güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedenin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Genel Sekreter Ban Ki Moon'un Erdoğan'dan özür dilemesine yol açan bu olayın görüntülerinde bir görevli yere düşerek darp ediliyor.

video için lütfen linki tıklayınız...

BM'deki görüşmeler esnasında Başbakan Erdoğan’ın korumalarıyla yaşanan olay nedeniyle, 9 BM güvenlik görevlisinin idari görevlere kaydırıldıkları belirtildi.

New York’taki BM Genel Kurulu görüşmeleri esnasında, Başbakan Erdoğan’ın korumalarıyla BM güvenlik görevlileri arasında talihsiz bir olay yaşanmıştı.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Genel Kurul’daki konuşmasını izlemek için misafir bölümünden salona girmek isteyen Erdoğan’ın korumalarıyla, BM güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandığı belirtilmişti.

Erdoğan’ın "Anlık bir şey oldu, müdahale anlık oldu. Biz de tekrar döndük arkadan içeri girdik" sözleriyle ortaya çıkan olayla ilgili, Amerikan haber ajansı Associated Press bir haber geçti.

ARBEDEDE BİR BM GÖREVLİSİ HASTANELİK OLMUŞ

Geçen hafta Birleşmiş Milletler(BM) binasında Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul'a girişi esnasında yaşanan arbedenin muğlak kalan detayları hakkında bir iddia New York Times'ta yer aldı.

Yazısında Neil MacFarquhar, diplomatlar ve BM yetkililerine dayandırarak, "Cumartesi günü Erdogan Genel Kurul'a yanlış kapıdan girmeyi talep edince görünen o ki bir BM güvenlik görevlisi tarafından itildi. Bunu takip eden arbedede bir BM güvenlik görevlisi hastanelik oldu ve Birleşmiş Milletler Genel Bakanı Ban Ki-Moon aceleyle Türkiye delegesine özür dilemek için koşturdu." diyor

MacFarquhar bu arbededen sonra detayların açıklanmadığı muğlak bir durumun ortaya çıktığını söylüyor; "Martin Nesirky "talihsiz bir yanlış anlaşılma" ve " başarılı bir şekilde çözüldü" demenin ötesinde ne olduğunu açıklamayı ret etti. Türkiye tarafı da bir yorum yapmadı."

Diplomatlara ve kavgayı gören bir BM yetkilisinin görüşlerine dayandırarak;

Tayyip Erdoğan'ın Irak başkanı Talabani ile çok küçük toplantı alanlarının bulunduğu Genel Kurul holünün dördüncü katında özel görüşme yaptığı sırada, Filistin başkanı Mahmud Abbas'ın BM üyeliği için konuşmasını yapmakta olduğunu öğrenince, Erdoğan ana kattaki Türkiye masasında yerine oturmak amacıyla en yakın girişten giriş yapmak için acele etti diyor ve devam ediyor;

DÖRT KAT AŞAĞIDAN DUYULAN BİR ARBEDE BAŞLADI

"Fakat dördüncü kat aslında ziyaretçilerin koridordur, buradan ana kata geçiş yoktur ve hınca hınç doluydu. Bu yüzden bir BM güvenlik görevlisi Türk liderin geçmesine izin vermedi. Erdoğan ileriye doğru baskı yapınca, güvenlik görevlisi onu itti(çoğu kişi böyle söylüyor) ve dört kat aşağıdan duyulan bir arbede başladı.

BM GÖREVLİSİ HASTANELİK OLDU. YERDE KAN LEKELERİ VARDI

Bir BM güvenlik görevlisi kaburga yarasından dolayı hastaneye kaldırıldı, doğrulanamamasına karşın yerde kan lekeleri olduğunu söyleyen açıklamalar var."

Sonunda, üst düzey BM yetkilileri durumu yatıştırdılar ve Erdoğan uygun girişe yönlendirildi dedikten sonra da, BM'de etrafındakiler ile nereye gitse küçük sürtüşmeler yaşandığını iddia ediyor. (Habertürk)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:39

İLGİLİ HABERLER