Gündem
  • 8.11.2019 22:31

İşte bomba anketin sonuçları! İşte Türkiye'deki en güvenilir kurum

MetroPOLL Araştırma Şirketi, 'Türkiye'nin Nabzı Ekim 19 Anketi'nin kapsamlı sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, en güvenilir kurumlar listesinde çok konuşulacak bir veri ortaya çıktı.

MetroPOLL şirketi 'Türkiye'nin Nabzı Ekim 19 anketini yayınladı, en bomba veri 'güvenilir kurumlar listesi' oldu.

MetroPOLL Araştırma Şirketi, yaptığı son anketi resmi Twitter hesabında yayınlayarak gündeme bomba gibi düştü. Anket şirketinin deneklere ilk yönelttiği soru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarını beğeniyor musunuz sorusunun yöneltildiği katılımcıların yüzde 54.4'ü 'Beğeniyorum' yanıtını verirken, yüzde 36.7'si beğenmediğini söyledi. Erdoğan'ın geçen aya göre beğeni oranında belirgin bir yükseliş olduğu ortaya çıktı.

En güvenilir kurum listesi bomba

Metropoll anketinde en dikkat çekici veriler ise 'en güvendiğiniz kurum hangisidir' sorusuyla geldi. Daha önceleri ordu yanıtının ilk sırada bulunduğu ankette sıralama şu şekilde oluştu:
1-Türkiye Büyük Millet Meclisi (Yüzde 31.3)
2-Cumhurbaşkanlığı (Yüzde 24.4)
3-Ordu (Yüzde 16.7)
4-Güvenlik güçleri (Yüzde 5.1)
6-Eğitim kurumları yüzde 4.6
7-Yargı kurumları yüzde 2.7
8-Diyanet yüzde 2.1
9-Siyasi partiler yüzde 1.9

Metropoll Ekim ayı anketinde Cumhuriyet bayramı da soruldu. Cumhuriyet kavramı sizin için ne ifade ediyor sorusuna katılımcıların büyük kısmı 'özgürlük, demokrasi ve bağımsızlık' yanıtını verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 8.11.2019 21:31

İLGİLİ HABERLER