Spor
  • 14.5.2013 14:35

İşte Burak Yıldırım'ın katil zanlısının ilk ifadesi!..

FENERBAHÇE-Galatasaray maçının ardından Edirnekapı’da Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın öldürüldüğü olayda cinayetin zanlısı olarak Kırşehir’de gözaltına alınan Yusuf O.(20)’nin yaralama suçundan daha önce 3 kez polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Poliste yapılan ilk sorgusunda kavgaya karıştığını anlatan Yusuf O.’nun “Arkadaşımı bıraktıktan sonra Merdivenlerden inerken yukarı doğru gelen bir grupla karşılaştım. Bana 'Hışşt' diye seslendiler. Ben de onlara 'Hayırdır' dedim. Üzerime saldırdılar kendimi korudum” dediği belirtildi. Öte yandan olay sırasında Yusuf O.'nun yanında bulunan arkadaşı Yusuf B.,  de gözaltına alındı.

DAHA ÖNCE 3 KEZ GÖZALTINA ALINMIŞ

Kırşehir’de gözaltına alındıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Yusuf O.’nun polisteki sorgusu sürüyor. Polis tarafından daha önceden yaralama suçundan 3 kez gözaltına alındığı ortaya çıkan Yusuf O.’nun çocukluğunun İstanbul’da geçtiği daha sonra göç eden ailesiyle birlikte memleketine döndüğü belirtildi. Bir tekstil firmasında işçi olarak çalışan Yusuf O.’nun iki yıl önce tekrar İstanbul’a geldiği ve amcasının yanında kaldığı öğrenildi.

MERDİVENLERDE GRUPLA KARŞILAŞMIŞ

Polis soruşturmasında şüpheli Yusuf O.’nun çocukluk arkadaşı üniversite öğrenci Yusuf B., ile birlikte maçı Fatih'teki Kadınlar Pazarı bölgesinde bir kıraathanede seyrettiği öğrenildi. Maçın bitiminin ardından Yusuf O., ile Yusuf B.’nin Fevzi paşa caddesi üzerinde yürüyerek olayın meydana geldiği yere ulaştıkları öğrenildi. Soruşturmada burada Yusuf B.’nin vedalaşarak şüpheli Yusuf O.’dan ayrıldığı tespit edildi. Arkadaşının yanından ayrılmasının ardından tekrar merdivenlere yönelen Yusuf O.’nun bu sırada yukarı doğru çıkan yaklaşık 10 kişilik bir grupla karşılaştığı öğrenildi.

"BANA HIŞTTT DİYE SESLENDİLER"

Henüz resmi ifade vermeyen Yusuf O.’nun polislere olay anını anlattığı öğrenildi. Yusuf O. “Arkadaşı yolcu ettikten sonra merdivenlere yöneldiğim sırada, aşağından gelen Fenerbahçeli bir grupla karşılaştım. Bana 'Hışşt' diye seslendiler. Ben de onlara 'Hayırdır' dedim. Bana doğru koşarak saldırdılar. Ben de yanımdaki bıçağı çekerek kendimi korumak için sağa sola sallamaya başladım. Kimseye isabet ettirip ettirmediğimi dahi bilmiyorum. Kavga yatıştığı sırada az önce yolcu ettiğim arkadaşım Yusuf da yanıma geldi. Birlikte oradan kaçtık” dedi.

OLAYDAN SONRA BENZİN İSTASYONUNDA ELİNİ YÜZÜNÜ YIKAMIŞ

Polis, Yusuf O.’nun olaydan sonra bir benzin istasyonuna gittiğini, elini yüzünü yıkadığı ve kanlı formasını çıkararak eline aldığını tespit etti.  Kavga sırasında kendi kullandığı bıçakla elini kestiği öğrenilen Yusuf O.'nun daha sonra arkadaşı ile birlikte yürüyerek Kadınlar Pazarı'na kadar geldikleri öğrenildi.

POLİS KAN DAMLALARINI TAKİP ETMİŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün yaptığı soruşturmada polisin, güvenlik kameraları ve kan damlalarını izleyerek yaklaşık 3 kilometre iz sürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra başlatılan soruşturmada polisin kan damlalarını Mihribah Sultan Camii'nin önüne kadar takip ettiği, daha sonra Mobese görüntülerini izlediği öğrenildi. Yusuf O.’nun oturduğu evin ise güvenlik kameralarından çıkarılan resimlerin çevreye halkına gösterilmesiyle bulunduğu belirtildi.

ARKADAŞI DA YAKALANDI

Polis tarafından yapılan operasyonda şüpheli Yusuf O.’nun yanında bulunan Yusuf B., de gözaltına alındı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Yusuf B.’nin ifadesinin alınacağı öğrenildi. Yetkililer soruşturmanın geniş çaplı sürdüğünü belirttiler.

 

DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER