Dünya
  • 21.3.2019 08:00

İşte Cami canisinin tutulduğu cezaevi ve koğuşu

Yeni Zelanda hükümetinin Christchurch şehrinde iki camiyi hedef alan bir terör saldırısı gerçekleştirerek 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Avustralyalı Brenton Tarrant’ın tutulduğu cezaevinin ismini açıklamayıp ‘yüksek güvenlikli özel bir yerde’ tutulduğunu belirtmekle yetinse de ‘Yeni Zelanda Herald’ gazetesi Paremoremo’da Auckland cezaevinde tutulduğunu iddia etti.



Yeni Zelanda Herald gazetesinin haberine göre Fletcher inşaat şirketi tarafından yapılan ve geçtiğimiz yıl açılan bu cezaevi, yüksek yoğunluklu beton duvarlardan oluşuyor. Elektrikli bir güvenlik teknolojisi ile çalışan cezaevindeki bir hücrenin alanı yaklaşık 9 metrekare.



Tüm hücreler zemin katta bulunuyor. Her bir hücrede duvara yapışık bir yatak, bir pencere ve bir tuvalet bulunuyor. Hepsi kameralar aracılığıyla cezaevi çalışanları tarafından görülebiliyor.

Brenton Tarrant ile ilgili görsel sonucu

Bunun yanı sıra hapishanede, kişinin kimliğini hızlı bir şekilde tespit eden bir sistem bulunuyor. Ayrıca yangın, isyan veya tesisin güvenliğine yönelik bir tehdit durumunda kapanan "kanat" bloklarıyla çevrili.

auckland prison ile ilgili görsel sonucu

2018 yılının Temmuz ayında açılışı yapılan ve yaklaşık 300 milyon ABD dolarına mal olan cezaevinde 681 mahkum bulunabiliyor.

auckland prison ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 22.3.2019 02:00

İLGİLİ HABERLER