Dünya
  • 16.3.2019 14:17

İşte cami katliamı şehitleri

Brenton Tarrant isimli kafir tarafından şehit edilen 49 kişinin kimlikleri belli olmaya başladı. Kimlikler belli olurken hala çok sayıda kayıp olduğu bildirildi. Belli olan her şehidin acı hikayeleri de yayınlanmaya başlandı.

Sayyad Milne ile ilgili görsel sonucu
Üç yaşındaki bir çocuk camide babasının kucağında şehit olurken, iki kardeşden birisi öldü diğeri ölü taklidi yaparak canını kurtardı. 
katliamdan can verenler arasında 2 yaşında olan da var, 71 yaşında olan da..
71 yaşındaki Haji Daoud Nabi ve Naeem Rashid'in öldükleri aileleri tarafından da doğrulandı.

Haji Daoud Nabi ile ilgili görsel sonucu

Haji Daoud Nabi ile ilgili görsel sonucu

Haji Daoud Nabi ile ilgili görsel sonucu

14 yaşındaki Sayyad Milne'nin öldüğüne inanılıyor, babası John Milne onun kaybı hakkında konuştu.

Sayyad Milne ile ilgili görsel sonucu

3 yaşındaki Mucad Ibrahim, babasının kucağında can verdi. Christchurch Hastanesinde 2 ve 13 yaşlarındaki iki erkek çocuk yaralı, ancak 4 yaşındaki bir kızın kritik durumda

Mucad İbrahim (soldaki resimde), bir silahlı adam, Noor camiye baskın düzenlediğinde, babası ve abisi Abdi Ibrahim (sağdaki resimde) ile Cuma namazına katılıyordu.

Babası ve abisi Abdi ile son Deans Avenue camisinde en son görülen üç yaşındaki Mucad İbrahim'in ailesi (resimde görülen) Facebook'ta gençlere haraç ödedi

Mucad Ibrahim, cemaatin babası ve ağabeyi Abdi Ibrahim'le birlikte..

Korkunç saldırı anında Mucad'ın babası ve erkek kardeşi öldü. İbrahim, : 'Canım kardeşim seni özleyeceğim'. 18

Hacı Daoud Nabi, 71, Naeem Rashid ve 21 yaşındaki oğlu Talha, şimdi adı verilenler arasında. Abdul Hamid ile birlikte, Khaled Haj Musatafa ve Ashraf Ali'nin de öldüğü düşünülenler arasında.

Pakistan’daki Abbottabad’lı Naeem Rashid (resimde görülen) cuma günü Christchurch nişancısından silah güreşmeyi denedikten sonra bir kahraman olarak selamlandı.  Ancak daha sonra hastanede ne yazık ki öldükten sonra ağır yaralandı.

Rashid (merkez), öğretmen olarak çalıştığı Christchurch'a taşınmadan önce Pakistan'da özel bir bankada çalıştı.  Trajik bir dokunuşta, Rashid'in 21 yaşındaki oğlu Talha, toplu çekim sırasında hayatını kaybetti

Camide öldüğü sanılan, kayıp adam Lilik Abdul Hamid (resimde görülen) için bir Facebook temyiz başvurusu yapıldı

Aslen Fiji'den olan Mescid-i Al Noor camisinde saygın bir imam olan Eşref Ali'nin de ölüler arasında olduğu düşünülüyor

Abdul Qayyum (resimdeki) ölü olduğu doğrulanan Ashraf Ali'nin yakın arkadaşı, 'sessiz' arkadaşının gülüşünü her zaman hatırlayacağını söyledi

Pakistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, beş Pakistan vatandaşının kayıp olduğunu doğruladı (resimde kayıp kişi Syed Jahandad Ali)

Hintli siyasetçi Asaduddin Owaisi, Farhaj Ahsan'ın Twitter'da eksik olduğunu bildirdiğini doğruladı

Güncellenme Tarihi : 16.3.2019 14:36

İLGİLİ HABERLER