Dünya
  • 19.1.2014 00:30

İşte cemaatin gözdesi Uganda Cumhurbaşkanı

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin eşcinsellikle ilgili ilginç açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, eşcinsellerin müebbet hapisle cezalandırılmasını öngören tartışmalı bir yasayı onaylamayı reddetti ancak eşcinsellikle ilgili sözleri akıllarda soru işaretleri yarattı.

Parlamentoya hitaben bir mektup yazan Devlet Başkanı Museveni, eşcinselliği bir 'anormallik' olarak gördü ve "Bunu tedavi etmenin daha iyi yolları olduğunu" söyledi.

Eşcinselliğin ya 'rastgele üreme' ya da para için yapılan cinsel ilişkilerin sonucunda gerçekleştiğine inanan Museveni, bir erkekle evlenemeyen kadınların da cinsel istekleri nedeniyle lezbiyen olduklarını söyledi.

EKONOMİK GELİŞİM ARTARSA ORTADAN KALKAR

Museveni'nin eşcinsellikle ilgili çarpıcı yorumları bu kadarla sınırlı değil. Koyu bir Hristiyan olan Museveni, insanların eşcinsel olmasının önüne geçmek için Afrika uluslarının ekonomik gelişiminin artırılması gerektiğini savundu. Museveni, eşcinsellikle ilgili değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Tartışmanın odağındaki asıl sorui anormal bir kişi için ne yapmalıyız? Onu öldürmeli miyiz, hapse mi atmalıyız? Her türlü yasal adımı atsak bile bu kişiler ekonomik nedenler yüzünden gizli saklı bir şekilde eşcinselliği yaşamaya devam edecekler. Bir anormalliği, alternatif bir yönelim olarak adlandıramazsınız. Rastgele üremenin yaşandığı Batı toplumları, bu anormalliği yarattı."

Uganda'daki eşcinsel karşıtı yasa tasarı, ilk başta eşcinsellerin ölümle cezalandırılmasını öngörüyordu. Daha sonra bu maddenin değiştirilmesi ve müebbet hapis cezasına dönüştürülmesiyle yasa tasarısı parlamentodan geçti ve uluslararası kamuoyu tarafından kınandı.

Museveni, Avrupa Birliği'nin ve ABD'nin bölgedeki önemli bir müttefiki. Ancak yolsuzluk iddiaları nedeniyle Batılı müttefikleri tarafından eleştirilen bir isimdi
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER