Gündem
  • 10.1.2014 00:14

İşte cemaatin papaz okuluna yardımının belgesi

Yıllarca cemaate para yardımında bulunan bazı kişiler haberin yalan oludğunu belirtip tepki gösterdi. Oysa toplanan himmet paraları bizzat Fethullah Gülen'in emriyle papaz yetiştiren okula bağış olarak verilmişti.
Cemaatin himmet paralarını alan papaz okulunun yöneticileri bile bu çaplı büyük bir bağış karşısında adeta şok geçirdi.
2006 yılında yapılan 2 milyon dolarlık bağıştan sonra açıklama yapan Papaz Okulu Hartford Seminary Halkla İlişkiler Müdürü David S. Barrett şu açıklamalarda bulunmuştu: "Hartford Seminary tarihinde ilk defa müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış aldık."
Fethullah Gülen cemaatinin yaptığı bağış için kilise gazetesine açıklama yapan David S. Barrett, "Müslümanların yaptığı 2 milyon dolarlık bağış tamamen İslami kurallarla toplanan paralardır. Bu para kumar, alkollü içki  ve sigara satışından elde edilmedi." dedi.

Bağış ile alakalı olarak bir açıklama yapan Ali Bayram “Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsü’sü kurulması için verildiğini” söyledi.
Ali Bayram, Papaz okulunda nasıl bir İslam kürsüsü olacağına ilişkin bir açıklama yapmadı.

ALİ BAYRAM KİMDİR?
 
Bağışı Fethullah Gülen'in en yakınlarından hatta akrabalık bağı bulunan Ali Bayram yaptı. Ali Bayram, Fethullah Gülen'in talebelerinden, Zaman Gazetesinin kurucularından, halen İslami konularda yazılar yazıyor.
Şiir okuduğu için başı belaya giren Tayyip Erdoğan'a da en sert eleştiride bulunan isim. Ali Bayram, Erdoğan'a "Ne işin vardı senin, koca Belediye Başkanı, gidip Siirt’te şiir okuyorsun" sözüyle akıldı.

İŞTE KİLİSELERDEN HABER VEREN KURULUŞUN GÜLEN CEMAATİNİN YAPTIĞI BAĞIŞI DUYURDUĞU HABER...
 

İNGİLİZCE ORJİNALİ

Seminary To Get $2 Million For Islamic Studies Position
Faculty Chair Funding To Promote Understanding Of The Contemporary Faith

Hartford Seminary will receive a gift of $2 million from a Muslim community in Turkey to advance the study of contemporary Islam.

This is the largest gift from the Muslim community in the history of Hartford Seminary, said David S. Barrett, director of public and institutional affairs at the seminary. The largest gift ever received by the seminary was $6 million in 1997, he said.

The donation, announced by the seminary Thursday, will be used to fund a faculty chair bearing the title of professor of contemporary Islamic studies. The donor, Ali Bayram, a Turkish scholar and representative of the Muslim community made up of followers of Turkish theologian and religious leader Fethullah Gülen, said he hopes the chair will help in the understanding of contemporary Islam.

"For many unfortunate reasons, Islam has been greatly misunderstood," Bayram stated in a release issued by the seminary. "Neutral scholarly knowledge on Islam is missing from the discussion and not highlighted."

A key aspect of the gift is that, in accordance with Islamic principles, it may not be invested in companies or funds that are based on the sale or promotion of alcohol, gambling or tobacco.

Hartford Seminary houses the Macdonald Center for the Study of Islam and Christian-Muslim relations. The chair will be housed in the Macdonald Center to enhance its program.

The seminary has worked with the Gülen community for many years. The community, which condemns violence in the name of Islam, has several students studying at the seminary, and has had scholars come to the seminary for sabbatical work. Its followers favor modernism, tolerance, dialogue and democracy without sacrificing religious precepts.

"The study of Islam is especially important in these difficult times, and this gift will allow us to offer precedent-setting research and teaching on contemporary Islam as it is lived out in the world today," said Hartford Seminary President Heidi Hadsell in the release.

 

GÜLEN CEMAATİNDEN HARTFORD SEMINARY PAPAZ OKULUNA $2 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ

Hartford Seminary’e (Papaz-Misyoner Okulu) müslüman bir cemaatten Modern İslam üzerine araştırma yapılması için $2 milyon dolarlık bir para bağışı yapıldı.
Hartford Seminary halkla ilişkiler müdürü David S. Barrett yaptığı açıklamada, “Hartford Seminary tarihinde ilk defa müslüman bir cemaatten bu kadar büyük bir bağış” aldıklarını söyledi. Alınan en büyük bağış ise 1997’de $6 milyon dolardı.

Perşembe günü Papaz Okulu (Seminary) tarafından basına yapılan açıklamada bu bağış; Fethullah Gülen cemaati adına Ali Bayram tarafından yapıldı. Ali Bayram “Bu para İslamın yanlış anlaşılmasını önlemek amacı ile Modern İslam Kürsü’sü kurulması için verildiğini” söyledi.

$2 Milyon Dolarlık bağış; İslami kurallara göre toplanan paralardan elde edildiğini yani kumar, alkollü içki ve sigara satışından elde edilmediğine dikkat çekildi.

Yeni kurulacak Modern Islam Kürsü’sü: McDonald Merkezinde faaliyet gösteren Hartford Seminary Papaz Okulunun İslam ve Hiristiyan-Müslüman İlişkileri Bölümü altında araştırma yapacaktır.

Seminary Papaz Okulu uzun yıllardan beri Gülen cemaati ile çalışmaktadır. Bu cemaat İslam adına şiddeti red etmekte ve bu cemaatin çok sayıda öğrencileri ve din adamları buradaki Papaz Okuluna gelip araştırma yapmaktadırlar. Gülen’nin takipçileri İslam’dan taviz vermeksizin modernizmi, diyaloğu, hoşgörüyü ve demokrasiyi savunmaktadırlar.

Hartford Seminary Papaz Okulu başkanı Heidi Hadsell’de “alınan $2 milyon dolarlık bağış; Modern İslam üzerine araştırma, eğitim yapmak ve elde edilen sonuçları günümüz dünyasına ilan etmektir” dedi.

İŞTE O HABERİN LİNKİ

http://articles.courant.com/2006-11-10/news/0611100689_1_islamic-studies-position-fethullah-gulen-muslim-community

HABERVİTRİNİ ÖZEL

 



 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:37

İLGİLİ HABERLER