Gündem
  • 19.2.2015 03:02

İşte CHP-Cemaat ittifakının para dağıttığı kişiler

TDK BAŞKANI ÜZERİNDEN 3 MİLYON DOLAR

Görüşmelerde CHP’nin, İş Bankası’ndan hortumladığı paraları paralel yapıya aktarmasına ilişkin dikkat çekici ayrıntılar var. Kayıtlara göre, para yurtdışındaki hesaplar ya da bazı isimler üzerinden aktarıldı. Yazışmada, CHP’li Oran, Kılıçdaroğlu’nun paraları yurtdışındaki bankalara atılmasını istediğini belirtiyor. Görüşmede ayrıca tam 3 milyon doların Türk Dil Kurumu Başkanının hesabı üzerinden aklandığı anlatılıyor.

Bunun nedenini merak eden Uslu’ya Oran’ın “İş Bankası’ndan başka türlü para alamıyoruz’ şeklinde verdiği cevap, yapılan hortumu gözler önüne seriyor. Umut Oran’ın büyük miktarda paranın yurtdışı banka hesaplarına aktarılmasını istemesi üzerine Uslu’nun, ‘Onu Fethullah Hoca’ya söyleyin. Ben en fazla 10 milyon çekebilirim” şeklindeki cevabı, büyük soygunu ele veriyor.

25 İSRAİL, 25 ABD’DEN

Umut Oran ile Emre Uslu arasındaki görüşme kayıtlarına CHP-Cemaat ittifakının hükümeti seçimlerde alabora etmek için ABD ve İsrail’le işbirliği yaptığı da ortaya çıktı. Kayıtlar, Kılıçdarolu’nun paralel yapının İsrail’den aldığı paraları yurtdışı hesaplarına aktarılmasını istemesi kirli ittifakın uzantılarını ortaya koydu. Uslu’nun ise bu talebe “Aklımızda... Seçim harçlığı olarak 25 İsrail’den 25 de ABD’den vereceğiz” şeklinde cevap verdiği göze çarpıyor.

İNKAR ETTİ
 
Star Gazetesinde Fuat Avni ile CHP’li Umut Oran arasında geçen mesajlaşmaya dayanılarak yapılan ‘45 CHP’linin kaseti Gülen’in kontrolünde’ haberi üzerine açıklama yapan Paralel örgütün lideri Fethullah Gülen, “Mahrem görüntüleri kaydetmek, şantaj yapmak alçaklıktır” dedi. Ancak Gülen, inkar etse de liderliğini yaptığı paralel örgütün sicili özel hayatı ihlal, dinleme, kayıt ve casuslukla anılıyor. En son, Tahşiye kumpasına maruz kalan Hocalar kendilerinin cinsel içerikli kayıtlarla tehdit edildiğini belirtmişlerdi.Devletin zirvesini dinleyen/izleyen paralel polisler de, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, yasadışı dinleme gibi suçlamalardan tutuklanmışlardı.
 
 
 

STAR GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:03

İLGİLİ HABERLER