Gündem
  • 30.10.2016 00:10

İşte CHP'li Bülent Tezcan'ı şehitler için vurmuş

CHP'li Bülent Tezcan'ın bulunduğu restorana yemek yiyen Alparslan Aslan adındaki saldırganın silahına davranma nedeni belli oldu. Milletvekilinin masasından gelen konuşmalara sinirlenen Aslan, yerinden kalkarak, "Şehitlerimiz var siz burada ahkam kesiyorsunuz" dedi. Bu sözlere CHP'liler karşılık verince silahına davranan Aslan, "Şehitler Ölmez vatan bölünmez" deyip CHP Genel Başkan Yardımcısını bacağından vurdu..
 

'SİYASİ SLOGAN ATTI' İDDİASI

NTV izmir Temsilcisi Merih Ak ve olay sırasında restoranda bulunan görgü tanığı ve yerel gazeteci Suat deniz'in anlatımlarına göre saldırgan Tezcan'a yaklaştıktan sonra 'siyasi slogan attı' ve daha sonra tabancasını ateşledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı açıklamada olayı haber alır almaz Aydın'a doğru yola çıktığını ve hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre Tezcan'ın hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Özel, özellikle gençlik örgütlerine, gençlere ve üyelerine seslendiğini belirterek tepkisellik içine girilmemesini istedi ve 'meseleyi hukuk içinde çözeceğiz' dedi. Özel ayrıca saldırının gerçekleştiği restoranda bulunan gazeteciler tarafından saldırganın görüntülerinin kaydedildiğini belirtti. 
 

Anadolu Ajansı'na konuşan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da, Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğradığını, konuyu Genel Merkez olarak an be an takip ettiklerini belirtti. Kendisinin de İzmir'den Aydın'a doğru yola çıktığını dile getiren Sındır, "Ailesinden aldığımız bilgiye göre bir kurşun isabet etmiş. Korkulacak birşey yok. Tedavisi iyi gidiyor." dedi.



CHP AYDIN İL BAŞKANLIĞI: TEZCAN'IN DURUMU İYİ

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci silahlı saldırıyla ilgili olarak DHA’ya yaptığı açıklamada, "Adının Alparslan Aslan olduğu söylenen saldırgan, genel başkan yardımcımız yemek yediği sırada tabancayla ateş ediyor. Ayağından vurulan sayın Tezcan’ın durumu iyi. Doktorlar müdahale ediyor. Saldırganın yakalandığı söyleniyor ama net bir bilgi yok" dedi.

BÖKE'DEN, TEZCAN'A YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Aydın'da silahlı saldırıya uğramasını değerlendirerek, "Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik" dedi.

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun çıkışında gazetecilerin olayla ilgili sorusunu yanıtlayan Böke, haberi yeni aldıklarını ifade ederek, "Biz de ancak içeriye girerken haberini aldık. Dolayısıyla henüz detaylı bilgimiz yok. Ancak Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik" diye konuştu.

Böke, "Türkiye’nin gerginleştirilmeyen bir siyasete, kutuplaştırılmayan bir siyasete ihtiyacı var. Silahlanarak ve bireysel infazlarla bir yarın inşa edilemez. Türkiye’de çok acilen olağanüstü halin bitirilip artık olağan günlerin inşa edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

VALİ: SALDIRGAN TESPİT EDİLDİ YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ise NTV'ye yaptığı açıklamada, "Saldırgan tespit edildi. Yakalanması için çalışmalar sürüyor. Saldırıyı bir kişi gerçekleştiriyor ancak yanında bir arkadaşı var. Sayın milletvekiline bir el ateş ediliyor. Tezcan'ın hayati tehlikesi yok" ifadelerini kullandı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.10.2016 01:01

İLGİLİ HABERLER