Gündem
  • 12.12.2019 23:17

İşte CHP'nin 40 milyon liralık yeni binası

KAYNAK : YENİ AKİT

İsrafı bitirme vaatlerinde bulunan CHP, İstanbul İl Başkanlığı için 40 milyon liraya yedi katlı bir bina satın aldı.

CHP, yeni İstanbul İl Başkanlığı binasını buldu. Galatasaray'ın stadı olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nun yakınında yedi katlı bir bina satın alındı.

Maliyeti 40 milyon lira

Binanın maliyetinin 40 milyon lira olduğu iddia edilirken, bu maliyetin CHP Genel Merkezi ve bağışlarla karşılandığı belirtildi.

"Maliyetine şimdilik paylaşmayacağız"

Independent Türkçe'nin haberine göre; CHP kulislerinde yeni il binasının maliyetinin 40 veya 44 milyon lira olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını öne süren Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maliyetine dair bilgiyi şimdilik paylaşmayacağız. Çünkü her ne kadar genel merkezin de katkısı olsa da bu binayı örgüt sahiplensin örgütün binası olsun istiyoruz. Bu nedenle bir kampanya başlattık. Örgütümüzün bu kampanyayı sürdürmesi için önümüzdeki süreci böyle geçireceğiz. Sonrasında zaten maliyeti öğrenirsiniz."

Kaftancıoğlu, kampanyanın sürdüğünü, örgütün kampanyayı sahiplendiğini öne sürerek şimdilik ne kadar para toplandığını da söyleyemeyeceğini kaydetti.

"Mevcut il binası da kullanılacak"

Kaftancıoğlu yeni il binasına taşındıktan sonra da CHP'nin mülkü olan şu anki CHP il binasının da kullanılmaya devam edileceğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 12.12.2019 22:13

İLGİLİ HABERLER