Gündem
  • 27.7.2014 15:21

İşte CHP'nin Fethullahçı parti yöneticileri

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün kendine ait Twitter sayfasından sert bir yazı yazarak parti yönetiminde Fethullahçı isimler olduğunu ima etti. Bunlardan birisinin Genel Başkan Yardımcısı sıfatına kadar yükseldiğini anlatan Aygün, "Cemaat ile bu ittifak partiyi bitirir" uyarısını yaptı.
Hüseyin Aygün'ün adını vermedği o ismi Aydınlık gazetesi deşifre etti. Aydınlık Gazetesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun cemaat ile ilişkileri yürüten kişi olduğunu ima etti.
Aynı şekilde CHP Milletvekili Mahmut Talan'ın da Fethullahçı olduğu iddia ediliyor.
Oda TV ve Aydınlık Gazetesi bu kez CHP'de başka bir isme dikkat çekti.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, polislere yapılan operasyona sevinen dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sert sözlerle yüklendikten sonra, "Başbuğ'un sözleri iğrenç şeyler" diyerek cemaate destek vermişti.


TANAL VE SEZGİN TANRIKULU TUTUKLANAN FETHULLAHÇI POLİSLERE KOŞTU

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ile Taraf yazarı Mehmet Baransu ve Bağımsız Milletvekili İdris Bal İstanbul Adliyesi’ne giderek emniyet içindeki F tipi yapıya yönelik 22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan polislere destek verdi. CHP’liler Baransu’yla yan yana basın açıklaması yaptı.

Dün İstanbul Adliyesi’ne giden CHP’li Mahmut Tanal Ergenekon operesyonlarının kilit ismi Yurt Atayün başta olmak üzere adliyeden “gözaltı süremiz doldu” diyerek ayrılmak isteyen polislerin oturma eylemine destek çıktı. Gözaltındaki polislerin çıkışına izin vermeyen Çevik Kuvvet müdürleriyle tartışan Tanal Cemaatçi polislerin yanına gitmek için uzun bir uğraş verdi.

Gün boyunca adliyede bekleyen Tanal daha sonra da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Taraf yazarı Mehmet Baransu’yla birlikte gözaltılara tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı. Mahmut Tanal, sorgu hakiminin odasına gittiğinde kimliği belli olmayan bir kişinin odada bulunduğunu, Hakim İslam Çiçek’in o kişiye “Kaç İsmail” diye bağırdığını ileri sürdü. Tanal hakimin odasında Emniyet müdürünün de olduğunu belirterek bu durumun hukuki olmadığını ifade etti.

‘GÖZALTILARI BİTİRİN’

F tipi polislerin gözaltı süreçlerinin sona ermesini savunan CHP’li Sezgin Tanrıkulu da şöyle konuştu: “Gözaltı süresi dolduktan sonra 1 saniye bile hiç kimseyi hiçbir gerekçeyle tutamazsınız. Eğer tutarsanız, hürriyeti tahdit suçunu işlemiş olursunuz.

Düşman ceza hukuku uygulanıyor. Yargı intikam aracı haline getirildi. Atanmış, görüşleri belli olan hakimler var. Bu hakimler kendi ortamlarında bu soruşturmayı yürüten emniyet müdürleriyle, kimliklerini bilmediğimiz, ‘Kaç İsmail’ diye hakimin seslendiği insanlarla hukuku gerçekleştirmeye çalışıyorlar”

Öte yandan basın açıklamasından kısa bir süre önce Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Bağımsız Milletvekili İdris bir açıklamada bulundu ve gözaltındakiler için “Polis Akademisi’nde derslerine girdim, onlar delikanlı insanlar” ifadesini kullandı.

BUNLAR İĞRENÇ ŞEYLER

Öte yandan Cemaat’in yayın organına konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’u Ali Fuat Yılmazer’in ismini Tayyip Erdoğan’a ilettiği için eleştirdi. Altay, “Bunlar çok iğrenç şeyler. Bu konularda hükümetin bu kin ve intikam projesini durdurması lazım. İlker Başbuğ başka isimler de şüphesiz vermiş neye göye vermiş” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:58

İLGİLİ HABERLER