Sağlık
  • 29.6.2008 08:04

İŞTE CİNSELLİKTE EN UTANGAÇ BÖLGEMİZ!..

Türk erkeğinin cinsel hastalıklar yönünden doktora gitmediğini ve utangaç tavır sergilediğinin altını çizen Opr.Dr. Ferhat Günaydın, "Erkeklerimiz çok utangaç. Cinsel sorunları ortaya çıktıktan ancak 2-3 yıl sonra doktora gidiyor. İktidarsız erkekler aile facialarına sebep oluyor. Birçoğu da doktora gitmek yerine, piyasada satılan ve cinsel gücü arttıran ilaçları tercih ediyor. Hastalığın teşhisi ve tedavisi yapılmadan ilaç kullanmak son derece sakıncalı. Cinsel problemi olanlar mutlaka doktora başvurmalı" dedi.

EN UTANGAÇ KARADENİZLİLER

Cinsel hastalıkların kalp, mide ve diğer hastalıklardan bir farkı olmadığını, utanılmaması gerektiğini ifade eden Ferhat Günaydın, özellikle Türk erkekleri arasında en utangacın da Karadenizliler olduğunu ileri sürdü.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOL

Cinsel bölgelerde oluşan yara, kangren ve çıban gibi rahatsızlıkların doktora gidilmediği taktirde ilerleyerek daha da büyük sağlık sorunlarına sebep olduğunu ifade eden Başhekim Günaydın, "Bu yıl Çorum'da bir kişinin testisini kene ısırınca utandığı için doktora gitmediği ve bu yüzden de hayatını kaybettiğini öğrendik. Basit bir frengi hastalığında doktora gidilmediği taktirde bu kalp ve beyni etkiler. Gazlı kangrenlere sebep olur.

Basit bir tıbbi tedavilerle iyileşecek olan hastalılar sağlığı tehdit eder. Basit bir hastalık geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına sebep olabilir" diye uyardı. Kulaktan dolma yöntemlerle tedaviye başvurulmaması gerektiğini belirten Günaydın, cinsel sorunları olan erkeğin mutlaka eşiyle birlikte doktora gitmesini tavsiye etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER