Gündem
  • 30.3.2015 10:09

İşte Davutoğlu'nu uçuran meyve

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bitmek bilmeyen enerjisinin kaynağı belli oldu. Yeni Şafak'ın Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu haftalık kulis yazısında Davutoğlu'nun 5 yıl kaldığı Malezya'da keşfettiği durian isimli meyveyi sofrasından eksik etmediğini yazdı.

İşte Likoğlu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

Davutoğlu'nun “enerji meyvesi"

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çalışkanlığını bilmeyen yok. Günde ortalama 16 saat ve çok yoğun tempoda çalışan Davutoğlu'nun enerji kaynağı merak konusu. Başbakan'ın enerji kaynağı, sofrasından eksik etmediği “durian" meyvesidir. Bu meyve Malezya ve Endonezya'da yetişiyor. Davutoğlu, bu meyveyi 5 yıl kaldığı Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesi'nde görev yaptığı sırada keşfetmiş. Durianın besin değeri çok yüksek. 100 gram durianın 153 kalori enerji verdiği belirtiliyor.

Duriana, “cennet-cehennem" de deniliyor. Cehennem denmesinin nedeni, dikenlerle dolu kabuğunun kokusu. Duriana bu kadar önem verilmesinin nedeni “cennet" kısmıyla ilgili. Çünkü o dikenli kabuğu sıyırıp açtığınızda ortaya çıkan meyve, bazı insanlara göre olağanüstü lezzetli."

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:19

İLGİLİ HABERLER