Gündem
  • 10.10.2005 01:24

İŞTE DÜNYANIN ETRAFINI 11 KEZ DOLAŞACAK KADAR YOL KATEDEN ERDOĞAN'IN GİTTİĞİ ÜLKELER

Başbakan Erdoğan'ın, dünyanın çevresinde 11 tur atabilecek kadar yurtdışı gezisi yaptığı ortaya çıktı. Başbakanlık koltuğuna oturduğu 2003 yılından bugüne kadar 79 yurtdışı gezisi geçekleştiren Erdoğan, tam 435 bin kilometre yol katetti.

Başbakan seçildikten sonra 79 yurtdışı gezisi gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın etrafını 11 defa dolaşacak kadar yol tepti.

Erdoğan'ın, Evliya Çelebi misali gezdiği ve toplam 214 gün Başbakanlık'a uğramadığı ortaya çıktı. Toplamda 435 bin kilometre yol yapan Erdoğan, kilometre hesabı ile, çevresi 40 bin kilometre olan dünyayı da yaklaşık 11 kez turlamış oldu.


BRÜKSEL'İN KAPISINI AŞINDIRA AŞINDIRA HEDEFE ULAŞTI
Ülke sorunları ile yeterince ilgilenmediği ileri sürülen Başbakan Erdoğan, göreve geldiği günden bu yana, tam 214 gününü Türkiye dışında geçirdi. Başbakan 2003 yılında 42 gün, 2004 yılında 90 gün ve bu yıl ise 82 gün yurtdışında bulundu.


Erdoğan, yurtdışındaki mesaisinin önemli bölümünü ise, Türkiye'nin AB üyeliği için temaslarda bulunduğu Brüksel'de geçirdi. Erdoğan, Başbakanlığı sırasında tam 9 defa Brüksel'e giderek, Brüksel'i adeta komşu kapısı yaptı. Erdoğan'ın, Başbakan olduktan sonra gittiği ülkelerin sayısı ise 55 oldu. İşte Başbakanın gittiği ülkelerin tam listesi:


İsviçre, Bosna-Hersek, İrlanda, Romanya, İngiltere, Hollanda, Bulgaristan, Fransa, Yugoslavya, Ukrayna, Rusya, KKTC, Yunanistan, Macaristan, Polonya, Lüksemburg, Portekiz, Avusturya, Almanya, İtalya, Belçika, İspanya, Vatikan, Norveç, Moğolistan, Kırgızistan, Tacikistan, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Suudi Arabistan, ABD, Güney Kore, Malezya, Pakistan, Japonya, İran, Mısır, Suriye, Endonezya, Malezya, Tayland, Sri Lanka, Maldivler, Arnavutluk, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Fas, Afganistan, İsrail, Filistin, Kazakistan, Lübnan.VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER