Dünya
  • 24.1.2020 10:31

İşte dünyayı sarsan virüsün yayıldığı dükkan!

Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün, Vuhan kentindeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'nda satılan; yılan, yarasa, tilki, koala eti gibi ürünler nedeniyle yayıldığı belirtiliyor.

china wet market

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında 830 kişi virüsten etkilendi, 25 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf açıklaması yok.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor.

İşte dünyayı sarsan virüsün yayıldığı yer!

NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanabiliyor.

Graphic: SCMP

Yeni tip koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

china wet market

wet market fish

horseshoe bat

civet

Koronavirüsün Vuhan kentindeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan yayıldığı tahmin ediliyor.

wet market china chicken

Bu pazarda yarasa, yılan, koala, yavru kurt, timsah, tilki, tavuskuşu gibi yabani hayvanlar yenilmek için canlı canlı veya ölü olarak satılıyor.

wuhan wet market

Uluslararası basında yer alan haberde koronavirüsün yarasa çorbasından insanlara geçtiği ve yayıldığının tahmin edildiği belirtilmişti.

İlgili resim

china dog meat ile ilgili görsel sonucu

İlgili resim

pig wet market

İlgili resim

İlgili resim

Güncellenme Tarihi : 24.1.2020 11:30

İLGİLİ HABERLER