Gündem
  • 11.11.2006 00:16

İŞTE ECEVİT'İN CENAZE MERASİMİ VE TRAFİĞE KAPANACAK YOLLAR

      Ecevit’in naaşı, GATA’dan alınarak DSP Genel Merkezi’nin önüne getirilecek.
      Burada saat 08.30’da düzenlenecek törende saygı duruşu gerçekleştirilecek ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer tarafından bir anma konuşması yapılacak.
      Daha sonra uzun yıllar görev yaptığı TBMM’ye getirilecek Ecevit için burada da bir tören düzenlenecek.
      Ecevit’in cenazesi, TBMM’deki törenin ardından, saat 11.15’te Kocatepe Camii’ne getirilecek ve öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında top arabasına konulacak. Camiden yürüyüş eşliğinde son yolculuğuna uğurlanacağı Devlet Mezarlığı’na getirilecek olan Ecevit’in cenazesi, burada toprağa verilecek.
     
     YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

      Ecevit’in cenaze törenine, dış ülke devlet başkanları, devlet protokolü, siyasi parti liderleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve vatandaşlardan yoğun bir katılımın olması bekleniyor.
      Ecevit’in cenazesi için güvenlik güçleri de kapsamlı şekilde tedbir alırken, cenaze töreninde 10 binin üzerinde kolluk kuvveti görev yapacak.
      Bu arada DSP, 5 bin partiliyi tören için görevlendirdi. Bu görevlilerinin tören sırasında "mavi gömlek" giyecekleri belirtildi.
     
     BAZI YOLLAR KAPALI

      Ecevit’in cenazesi nedeniyle bazı yollar da trafiğe kapatılacak.
      Buna göre, yarın 07.30’dan itibaren, GATA, 1011 Kavşağı, Etlik Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Tandoğan Kavşağı, Degol Caddesi, Beşevler Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Kara Kuvvetleri Kavşağı, İnönü Bulvarı, Genelkurmay Kavşağı, TBMM Dikmen Kapısı’na (ters yön), TBMM Dikmen Kapısı, Genelkurmay Başkanlığı Kavşağı, Akay Kavşağı (altgeçit), Bardacık Sokak ile Kocatepe Camii güzergahı, Kocatepe Camii, Mithatpaşa Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi (ters yön), Kızılay Kavşağı, GMK Bulvarı, Tandoğan Kavşağı, Degol Caddesi, Beşevler Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, Gazi Kavşağı, Alparslan Türkeş Caddesi, Devlet Mezarlığı’na kadar olan güzergahlar ve bu güzergahlara çıkan bağlantı yolları (cadde ve sokaklar), defin işlemi sonuna kadar, yapılacak törenin başlamasından 2’şer saat öncesinden tören sonuna kadar trafiğe kapalı olacak.
     
     RAHŞAN ECEVİT GATA’DA...

      Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesine (GATA) gitti.
      Oran’daki evinden ayrılarak eşi Bülent Ecevit’in naaşının bulunduğu GATA’ya giden Rahşan Ecevit, yaklaşık 40 dakika burada kaldıktan sonra tekrar evine döndü.
     
Emniyet'ten provokasyon uyarısı

      Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, eski Başbakan Bülent Ecevit’in cenaze töreninde yasa dışı pankart açan, slogan atan kişi ve gruplara müdahale edileceğini belirterek, vatandaşların provokatörlere itibar etmemesini istedi.
      Çalışkan, haftalık bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
      Bir gazetecinin, eski Başbakan Bülent Ecevit’in cenazesiyle ilgili Ankara Valiliğinin dün yaptığı açıklamayı anımsatarak, "Provokatif eylemler bekleniyor mu" sorusu üzerine Çalışkan, emniyet teşkilatı olarak Ecevit’in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını, ailesi ve Türk Milleti’ne başsağlığı dilediklerini söyledi.
      Bazı kişi ve sivil toplum örgütlerinin pankart ve flamalarla cenazeyi istismar edecekleri, provokasyon yapacakları şeklinde duyum aldıklarını vurgulayan Çalışkan, bunun yasalar çerçevesinde suç olduğunu bildirdi.
      Çalışkan, cami içerisinde ve müştemilatında slogan atmanın da yasalara göre suç teşkil ettiğini ifade ederek, bu tür pankart açan ya slogan atanlara hem idari hem de adli işlem yapılacağını kaydetti.
      Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, cenaze süresince Ankara üzerinde güvenlik güçlerine ait hava araçları haricinde uçuş yasağı getirildiğini anımsatarak, cenazede yaklaşık 10 bin polisin görev alacağını söyledi.
      Çalışkan, yarın yapılacak olan AK Parti kongresinde de polisin bin 500 görevli ile önlem alacağını belirtti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:50

İLGİLİ HABERLER