Gündem
  • 30.10.2012 20:11

İşte Ecevit'in cumhurbaşkanı adayı!..

İSTANBUL (İHA) - Tanık olarak dinlenen Halıcı, "Bülent Ecevit’i evinde ziyaret ettiğimde hiçbir zaman hasta görmedim. Kendisi bana doktorları üzmemek için kontrole geldiklerinde yatağa girdiğini bana söylemişti. Hatta evde Türkiye gündemini çok iyi takip ettiğini görüp şaşırıyordum. Siyasi tartışmalarda bulunuyorduk. Ziyaretçileri ayakta karşılayıp, ayakta uğurluyordu. Bu nedenle Başkent Üniversitesi konusunda bir araştırma yapma gereği duymadım. Bu konular sonrada gündeme getirildi. Bilseydim Ecevit'in tedavi sürecini daha yakından takip ederdim" dedi.
Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in sağlık durumuna ilişkin söylentilere dikkat çeken Halıcı, “Sadece Mehmet Haberal değil, gazetelerde hanım efendinin (Rahşan Ecevit) Başbakan’ın sağlığı, beslenmesi ve hatta temizliğiyle ilgilenmediğine dair haberler çıkıyordu. Bu konuda sadece Mehmet Haberal değil, eşi Rahşan Ecevit de mağdur olmuştur” şeklinde konuştu.
Tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet Haberal ise duruşmada Bülent Ecevit’in 17 Mayıs 2002 tarihinde Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne yattığını belirterek “Merhum Başbakanımızın hastalığı çok ciddi hastalıktı. Özellikle nörolojik problemleri vardı” dedi.
Haberal, Ecevit’e iş görmez raporu iddialarına karşın “Bülent Ecevit’e ofisinde 2 saat çalışabileceğini söylemiştik. Bırakınız iş göremez raporunu, Ecevit’e hastanede yatarken bile liderler zirvesi yaptırdığımızı biliyor musunuz? Merhum Başbakan'a hastanede bile iş yaptırıyorduk. Bülent Ecevit’in Başkent Üniversitesi hastanesinde iyileşerek taburcu olduktan sonra 6 ay daha başbakanlık yaptığını biliyor musunuz? Merhum Başbakanımız, 4.5 yıl daha yaşadıktan sonra yüceler yücesi Allahın takdiriyle aramızdan ayrıldı” diye konuştu.
Halıcı, Hüsemettin Özkan'a cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifine ilişkin ise "Bülent Ecevit, cumhurbaşkanın, mutabakat ile seçilmesi gerektiğini düşünüyordu. Hüsamettin Özkan, parlamento ilişkileri nedeniyle sevilen biriydi. Başbakanlık ofisinde benim de olduğum ortamda Bülent Ecevit, Hüsamettin Özkan'a cumhurbaşkanı adayı gösterebileceğini söyledi. Hüsamettin Özkan 'Bana şu pencereden atlamamı söyleyin, atlarım ama bunu teklif etmeyin' dedi." Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun, Mehmet Haberal'a cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif edilmesine ilişkin sorusu üzerine de Halıcı, "Bülent Bey Haberal'ı tanıyordu. Parti içinde halkın kabul edebileceği, milletin sevgisini kazanmış biri olarak öne sürdüğü isimlerden birisi de Mehmet Haberal idi. Haberal'a gitmemi Ecevit istedi. Bizzat ben Başkent Üniversitesi'ne gidip Haberal ile konuştum. Haberal 'Teşekkür ederim' diyerek reddetti" diye konuştu.
Halıcı'nın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER