Dünya
  • 24.3.2013 12:05

İşte El Kaide'nin 11 kişilik ölüm listesi

Peygambere hakaret eden herkesten intikam alınması gerektiğini belirten Zevahiri'nin hedefinde şu isimler var:

Terry Jones: Obama'nın bile devreye girip bu eylemi gerçekleştirmemesini istemesine rağmen ABD'de Kur'an yakarak tüm dünyada infiale sebep olan 'rahip.'

Carsten Juste: Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan Danimarka'daki Jyllends Posten gazetesinin eski genel yayın yönetmeni.

Kurt Westergaart: Aynı gazetede yayınlanan en tartışmalı karikatürü çizen Danimarkalı karikatürist.

Geert Wilders: Hollanda'daki aşırı sağcı partinin lideri siyasetçi. İslam'ı bir 'hastalık' olarak nitelendiriyor.

Lars Vilks: İsveç'te Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'e çirkin benzetmeler yapan çizimleri yapan 'sanatçı.'

Stephane Charbonnier: Fransa'da yayınlanan siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yayın yönetmeni. Bu dergi, Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlamasının ardından molotof kokteylli saldırıya uğramıştı.

Flemming Rose: Danimarka gazetesi Jyllends Posten'de Hz. Muhammed karikatürleri yarışması projesinin fikir babası. Gazetenin kültür editörü.

Morris Sadık: Mısır'da çekilen ve Hz. Muhammed'i aşağılayan filmin dünyaya tanıtımını yapan ve yapımına destek veren Mısırlı bir Hıristiyan Kıpti.

Salman Rüşdi: Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle İran'da hakkında verilen ölüm fetvası halen geçerlili olan yazar.

Ayaan Hırsi Ali: Müslümanlığı terk etmesinin ardından Geert Wildersle birlikte İslam'ın kötü yüzünü anlatmak için 'Fitne' isimli bir film çeken Somali asıllı Hollandalı kadın siyasetçi.

Molly Norris: ABD'li karikatürist Molly Norris, South Park'ın bir bölümünde Hz. Muhammed'i tasvir etmelerinden ötürü Trey Parker ve Matt Stone'un internette ölüm tehditleri almalarına tepki olarak 'Herkes Muhammed'i Çiziyor' isimli kampanyayı başlatmıştı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:56

İLGİLİ HABERLER