Yaşam
  • 29.6.2007 09:07

İŞTE, EL KAİDE'NİN BEYNİ TÜRK...

KUZEY Irak’ta, terör örgütü El Kaide'nin üst düzey yöneticisi olduğu öne sürülen Türk vatandaşı 37 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ın, ABD askerleri tarafından öldürüldüğü haberi, Gaziantep’te yaşayan ailesini şoke etti. Yılmaz'ın babası 63 yaşındaki Mahmut Yılmaz, oğlunun çalışmak için Afganistan'a gittiğini bildiklerini, Irak'ta olduğundan haberleri olmadığını söyledi.
      Gaziantep’in Nizip İlçesi’ne bağlı Tatlıcak Beldesi’ndeki yas evinde taziyeleri kabul eden baba Mahmut Yılmaz, oğlunun El Kaide ile bağlantısını bilmediğini, Türkiye’ye geldiği süre içinde ısrarlarına rağmen burada yaşamak istemediğini söyledi. Oğlunun öldüğünü televizyonlardan öğrendiğini kaydeden baba Yılmaz, şöyle konuştu:
      “Oğlum ilk olarak dönerci ustası olarak Pakistan’a çalışmaya gitti. Daha sonra Rusya ile Afganistan arasında çıkan savaşa katıldığını öğrendik. 6 yıl Afganistan’da kalmış. Türkiye’ye geldiğinde kendisini evlendirdik. 11 Eylül saldırıları sırasında bana, ‘Afganistan’a gitmem gerek’ dedi. Karşı çıkmamıza rağmen gitti. 6 yıl dönmedi. Orada hapiste yattıktan sonra Türkiye’ye iade edildi. 3 ay Türkiye’de cezaevinde yattıktan sonra serbest bırakıldı. Gaziantep’te peşinde sürekli polisin olmasından sıkıntı duyduğunu söyleyip yine Pakistan’a gideceğini söyledi. 9 aydır bizi hiç aramadı. Oğlumun şimdi de televizyonlardan ölüm haberini aldık. Irak’a gittiğini bilmiyordum. Onun Afganistan’da olduğunu biliyordum.''
     
     AFGANİSTAN'DA YAKALANMIŞTI

      ‘Haldi El Türki’ olarak bilinen Mehmet Yılmaz ve Mehmet Reşit Işık’ın, 23 Haziran’da Kerkük’ün güneyindeki Havica yakınında ABD güçleriyle girdikleri çatışmada öldürüldüğü açıklandı. Yılmaz’ın, Irak’a yabancı savaşçı toplayan bir El Kaide hücresinin üst düzey yetkililerinden olduğu, Işık’ın da Yılmaz’ın ve diğer üst düzey El Kaide liderlerinin yardımcısı olduğu belirtildi.
      Yılmaz'ın, 2001’de Afganistan’a bir grup Türk’ü götürdüğü, istihbarat raporlarına göre bu ülkede yaralandığı, 2004 yılında yakalanarak Gaziantep Terörle Mücadele ekipleri tarafından uçakla Afganistan'dan Türkiye’ye getirildiği kaydedildi. Gaziantep’te 3 ay hapis yattıktan sonra 2005’te tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtilen Yılmaz hakkındaki dava da sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER