Gündem
  • 25.8.2009 12:07

İŞTE ERBAKAN'IN AÇILIMI!...

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, "Bunlar Avrupa'nın gözüne girmek için 'Kürt Meselesi' diye bir mesele üzerinde çalışmaya başladı. Bunlar yanlış şeyler. Türkiye'nin Kürt Meselesi diye bir meselesi yoktur" dedi.

Saadet Partisi Aydın İl Gençlik Kolları Yönetimi Ramazan Ayı dolayısıyla Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan'ı Altınoluk'taki evinde ziyaret etti. Aydınlıların ve gençlerin Ramazan ayını kutlayan Necmettin Erbakan gündemdeki konuları değerlendirdi. Sağlık durumu da gayet iyi görünen Necmettin Erbakan, gündemdeki konuların yanı sıra Kürt Açılımı'nı da değerlendirdi.

Ramazan dolayısıyla gençlere nasihatlerde bulunan Necmettin Erbakan, mevcut hükümeti 'çoluk çocuk takımı' diye tabir etti.

Hükümetin 'Demokratik Açılım' adını verdiği ancak kamuoyunda 'Kürt Açılımı' olarak değerlendirilen açılım konusundaki görüşlerini de Saadet Partili gençlere anlatan Erbakan şunları söyledi:

"Müslümanlıkta ırkçılık yok. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'de diyor ki, 'Biz sizi ayrı ayrı ırklardan, soylardan yarattık. Aranızda farklılık olsun, birbirinizle yardımlaşınız, muhabbetiniz artsın, dostluğunuz artsın. Onun için sizi çeşit çeşit kabilelerden yarattım. Sizi birbirinize fiyaka yapasınız, ben senden daha üstünüm diye kibirlenmeniz için yaratmadım. Siz birbirinize evvelden düşmandınız. Şimdi Müslümanlık dini geldi ve birbirinizin kardeşi oldunuz'. Bundan dolayı Müslümanlıkta ırk ayrımı diye bir şey yoktur."

Irkçılığın cahillik olduğunu, cahiliye dönemine ait bir adet olduğunu belirten Erbakan, şöyle konuştu: "İnsanların bir an evvel bundan kendilerini kurtarmaları lazım. Her zaman ifade ettiğim gibi Türkiye'de kalkınmışlık bakımından bazı farklılıklar var. Bir takım bölgeler kalkınamamış ve kalkındırılmamıştır."

AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN DUYSUN

Bunları bir an evvel telafi etmek gerektiğini anlatan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hata 'ırk'ta değil, hatalı davranış da. Bizim ırkçılık meselemiz yok yanlış politikaların düzeltilmesi meselemiz var. Avrupa Birliği bizim adamlara, 'AB'ye girmek için hiçbir şey yapmadınız' diyor. Bunlarda yeteri derecede devlet tecrübesi yok. Çoluk çocuk takımı. Avrupa'nın gözüne girmek için 'Kürt Meselesi' diye bir mesele üzerinde çalışmaya başlıyorlar.

Bir de, 'Ey millet bu meseleyi tarihe gömeceğim' gibi laflar ediyorlar. Bana bak arkadaş sen ağzındaki baklayı çıkarsana. Bana 'Kürt Meselesi' diyerek ille de 'Türkiye'nin bölünmesini istiyorlar' desene. Bunu anaların ve babaların acısıyla karıştırıp milleti aldatacağını mı zannediyorsun? Bunların hepsi dış güçlerin dayatması ve Hayım Naum planıdır, Türkiye yi bölmek için oynanan oyunlardır."

HERKESE İYİLİK YAPIN

Erbakan, siyasetin dışında dini konularda da gençlere çeşitli nasihatlerde bulundu. Müslümanlığın sadece namaz, hac, oruç, zekat, Kelime-i Şehadet'ten ibaret olmadığını anlatan Erbakan, şunları söyledi: "Her Müslüman özellikle cihad ile mükelleftir. Ramazan'da fakirlerin halleriyle hallenmek için oruç tutarız. Çünkü İslam dini iyilik dinidir. Fakirleri düşünmek bir insanlık görevidir. Bunu sadece düşünmek yetmez. Aynı zamanda yaşamak lazım gelir. Ramazan'da fitre veriyoruz, fitre de yine fakirlere verilmek üzere emredilmiş bir ibadettir. Zekatın da bu ayda verilmesinde efdaliyet olduğu söylenir. Bu itibarla da yine fakir fukara düşünülür. Bundan dolayıdır ki Ramazan ayı bir insanlık ve kardeşlik ayıdır. Ramazan ayında aynı zamanda Kadir Gecesi var. Kur'an-ı Kerim bu ayda inzal olunmuştur. Bu itibarla da Ramazan ayının faziletleri saymakla bitmez."

Konuşmasını 'Cihat farzdır' diyerek sürdüren Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı: "Tıpkı okullardaki gibi. Adam jimnastikten 10 almış fakat matematik sıfır. Jimnastikten aldığın 10, matematikten aldığın sıfırı kurtarmadığı gibi zekat ve cihattan alacağın sıfır da seni kurtarmaz. O halde iyilik yapacaksın, cihat edeceksin.

Çünkü Müslümanlık dini iyilik dinidir. 'Efendim ben namazlarımı kılıyorum, oruçlarımı tutuyorum, hiç kimseye bir kötülüğüm yok kendi halimde bir insanım' desen de yeterli değildir. İyi bir Müslüman olmak için başkalarının da iyiliği için çalışmaya mecbursun."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER