Asayiş
  • 6.11.2016 13:58

İşte Erdoğan’ın kaldığı oteldeki çatışmanın yeni görüntüleri

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananların, tatilciler tarafından cep telefonuyla kaydedilen yeni görüntüleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otelden ayrılmasından bir süre sonra darbeciler tarafından düzenlenen baskın ve çıkan çatışma ile helikopterden ateş açılması, bu görüntülerde yer aldı. Videoda yer alan şiddetli çatışma sesleri, yaşanan korkunç anları izleyenlere bir kez daha hatırlattı.

Grand Yazıcı Club Turban Oteli’nde ailesiyle tatil yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin başlamasından sonra, aynı gruba ait yan taraftaki Grand Yazıcı Mares otel’de basına açıklama yapıp, ardından İstanbul’a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’ten ayrılmasından sonra darbeci askerler, helikopterle geldikleri Grand Yazıcı Club Turban’a ateş açtı. Askerlerle polisler arasında bu iki otelin hemen yakındaki üçüncü bir otel olan Case De Maris’te çatışma çıktı.

Çatışmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma polisi 39 yaşındaki Mehmet Çetin ile Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru 40 yaşındaki Nedip Cengiz Eker şehit oldu. Otele saldırdıktan sonra ormana kaçan tim, günler süren operasyonların ardından yakalandı. 

Dehşet dolu dakikaların yaşandığı geceye ait yeni görüntüler ilk kez gün yüzüne çıktı. Bir tatilci tarafından cep telefonuyla kaydedilen yaklaşık 6 dakikalık görüntüde, darbecilerle polisin çatışması, darbecilerin kullandığı helikopterden ateş açılması ve olay yerine ambulansın gelmesi görülebiliyor.


.

 

 
Güncellenme Tarihi : 6.11.2016 14:16

İLGİLİ HABERLER