Gündem
  • 16.10.2005 17:02

İŞTE ERDOĞAN’IN LİDERLİK SIRLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği hakkında bilimsel çalışmalardan biri İstanbul Bilgi Üniversitesi 'Bilgi ve Bellek' dergisinin Kış 2005 sayısında yayınlandı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Komsuoğlu, 'Türk Siyasal Yaşamında Bir Lider: Recep Tayyip Erdoğan' isimli bilimsel makalesinde, Başbakan Erdoğan'ın 'liderlik sırlarını' sıraladı:

* Erdoğan'ın 'halk çocuğu' olarak algılanması en büyük kozu oluşturuyor.

*
Sporcu geçmişi genç orta ve alt gelir seviyesindeki genç kuşaklarla iletişim kurmasına yardımcı oldu.

* Güçlü bir kadın olarak nitelendirilebilecek bir karakter olan Emine Hanım, Erdoğan'ın sorunlu siyasal kariyerini destekleyen bir kişilik oldu.

*
Emine Erdoğan'ın Siirt kökenli olması ile etnik ilişkilerin rol oynadığı Türkiye'de Erdoğan'ın Güneydoğu Bölgesi'nde 'damat' veya 'enişte' olarak sıcak ilişkiler kurabilmesine yardımcı oldu.

* Emine Erdoğan ve kızlarının başı örtülü olması kitleler ile iletişim kurmasına yardımcı oldu.

*
Ankara'da Keçiören, ıstanbul'da Üsküdar'da oturması Erdoğan'ın, temsil etme iddiasında olduğu kitle ile aynı yerleşim birimini paylaşarak halk arasındaki olumlu imajına katkıda bulundu.

* Erdoğan'ın iyi bir hatip olması liderliğini pekiştiriyor.

*
Erdoğan'ın siyasal liderliğinde etkin olan ikinci kişisel özelliği ise farklı gruplar arasındaki ilişkileri düzenlemekteki başarısıdır. Erdoğan bugün AKP'nin farklı kesimlerinin liderlik için üstünde birleştiği isimdir.

* Erdoğan'ın sıkça gündeme gelen bir özellik ise birçok durumdaki fevri ve cesaretli davranışlarıdır. Kasımpaşa'nın 'dobra'lıkla özdeşleşmiş kimliği Erdoğan'ın hareketlerine referans olmaktadır.

(BUGÜN)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER