Gündem
  • 1.8.2019 09:08

İşte Erdoğan'ın Bahçeli'yi evinde ziyaret etmesinin sırrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sürpriz bir şekilde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti. İlk kez yaşanan bu ziyaret için farklı söylentiler ortaya atılırken işin aslı sonra ortaya çıktı.

erdoğan bahçeli ev ile ilgili görsel sonucu
Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi o ziyaretin nedenini köşesinden şöyle aktardı;

Cumhur ittifakının ilk dönemlerinde Erdoğan, MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istemiş, ancak AK Parti MYK’da “Sizin bir şapkanız da Cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir parti genel merkezini ziyaret etmeniz uygun olmaz”denilmişti. Ancak bugün öğreniyoruz ki, ilerleyen süreçte Erdoğan, MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek isteyince Bahçeli, “Siz cumhurbaşkanısınız, sizin gelmeniz olmaz. Biz geliriz” karşılığını vermiş.

erdoğan bahçeli ev ile ilgili görsel sonucu

Her defasında da kendisi ziyaret etmişti. Bu kural dün bozuldu. Bu kez Erdoğan, Bahçeli’yi ziyarete gitti. Hem de evinde. Evde ziyaretin ilginç bir hikayesi var. CNN Türk’te Ünal Kaya da anlattı. Bahçeli, sosyal medyada kalpaklı fotoğrafını paylaşınca bir görüşmede Erdoğan, “Eviniz çok güzelmiş, merak ettim” demiş. Bahçeli de, “Bir kahve içeriz” diye karşılık vermiş. Görüşme için Külliye’den aranınca Bahçeli, “Evimde ağırlayayım” demiş.

 Ama Erdoğan’ın şura öncesi Bahçeli’yi ziyareti bugünkü toplantının önemini arttırdı.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesine ilişkin iki noktanın altı çiziliyor.

1- Barış koridoru.

2- YAŞ’tan çıkacak kararlar.

Güncellenme Tarihi : 1.8.2019 09:16

İLGİLİ HABERLER