Gündem
  • 12.9.2013 13:20

İşte Erdoğan'ın Masasındaki Son Anket

AKP’nin oyunun yüzde 51.9 olduğunu gösteren ankete göre MHP ve BDP oylarını artırırken CHP ise oy kaybetti.

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandıran AKP, son MYK toplantısında aday tespiti ve partilerin oy gücünü ölçmeye yönelik son kamuoyu yoklamalarını masaya yatırdı. Anket sonuçları çerçevesinde 81 il ile ilgili ön çalışmayı yapan Erdoğan, yarın bu tabloyu MKYK ile masaya yatıracak.

Parti kulislerinde önümüzdeki 3 seçim arasında en çok “diğer seçimleri” de etkileyecek bir atmosfer yaratacağı için yerel seçimlere önem veren Erdoğan’ın başta büyükşehirler olmak üzere kritik il ve ilçelerde “son sözü” söylemek istediği ifade edilirken, MKYK’nın seçim takvimi ve seçimlerin yönetimi konusunda yarınki toplantısında MYK’ya yetki vermesi bekleniyor.

Yenilerden başlayacak

MYK’nın bu yetkiyi almasının ardından AKP teşkilatlarında gerçekleştirilecek temayül yoklamaları ile kamuoyu araştırma sonuçlarını karşılaştırdıktan sonra Erdoğan’ın öncelikle yeniden aday gösterilecek mevcut belediye başkanlarından başlayarak aday açıklamalarına start vereceği belirtiliyor.

İlginç anket

MYK’da ele alınan son seçim anketleri ise ilginç bir tabloyu ortaya koydu. AKP’nin oy oranının yüzde 51.9 olduğunu gösteren anketlere göre, MHP ve BDP son dönemde oylarını arttırırken, CHP’de ise oy kaybetti.

Vatan'ın haberine göre, AKP kurmaylarının verdiği bilgiye göre, bir önceki ankette oy oranı yüzde 26’lar seviyesine çıkan CHP yüzde 23’e gerilerken, MHP’nin oy oranı yüzde 12’den yüzde 14’e yükseldi. BDP’nin oy oranı ise yüzde 7.5 çıktı.

Sonuçları analiz eden parti kurmayları, CHP’nin 3 puanının MHP’ye kaydığını, MHP’nin 1 puanının ise AK Parti’ye yöneldiği değerlendirmesini yaptı.

Kırmızı plaka heyecanı

Başbakan’ın 3 dönemini tamamlayacağı için 2015’teki seçimlerde yeniden aday olamayacak bazı bakan ve milletvekillerini yerel seçimlerde aday gösterebileceğiz açıklamasının ardından, kabine revizyonu beklentisine giren AK Parti grubunda, yeni yasama yılında TBMM İhtisas Komisyonu Başkanlıkları için yenilenecek seçimler de “kırmızı plaka” heyecanını doruğa çıkarttı.

1 Ekim’de açılacak Meclis’te, TBMM İçtüzüğü uyarınca komisyon üyelik ve başkanlıkları için yeniden seçim yapılacak. Kabine revizyonuna bağlı olarak Grup Başkanvekilliklerinde de değişiklik yapılması olasılığı gerek 3 dönemini tamamlayacak “usta” vekillerin yanısıra, yeni vekilleri de heyecanlı bir bekleyişe soktu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:06

İLGİLİ HABERLER