Gündem
  • 28.10.2020 13:47

İşte Erdoğan'ın Putin'e yaptığı Karabağ teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerine saldırısı bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğine işarettir. ABD'nin Suriye'nin Irak sınırı boyunca oluşturmaya çalıştığı yapının yeni çatışmaların, trajedilerin habercisi olduğu da açıktır." ifadelerini kullandı.

Daha önce belirlenen bir grubun son üyeleri olduğu anlaşılmıştır. Bu olay Türkiye'nin Suriye merkezli terör saldırıları konusundaki hassasiyetinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bize verilen sözler tutulup, bu teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkarılmazsa ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrar tekrarlıyorum.

Ermeniler saldırdı, Azeri Türkü kardeşlerim de kendilerini savunma noktasına geldiler. Süreç devam ediyor. Liderlerle görüşmelerimiz devam ediyor.

"Kırmızı çizgiler aşılırsa babamızın oğlu olsa tanımayız"

Putin ile bir görüşmemiz oldu. 'Kırmızı çizgilerimizi söyledim. Bu kırmızı çizgiler aşılırsa babamızın oğlu olsa tanımayız. Artık bu işe Kafkaslar'da bir son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz. Siz Paşinyan ile görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle bu görüşmeleri yapayım. Bu işi artık tatlı bir yere bağlayalım' dedik. Bu konuda samimi bir adım atalım. Bu işi bitirmek durumundayız.

Putin ile buradaki süreci etraflıca ele aldık. Artık bu işe Kafkaslarda son verelim dedik. İstersen bu işi birlikte çözeriz. Siz Paşinyan ile görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle görüşmeleri yapayım ve bu işe artık tatlı bir yere bağlayalım. Heyetinizi gönderin, heyetimizle görüşmeler yapalım. Ama bu işi çözecek miyiz, çözmeyecek miyiz? Daha önce de 5+1 kendileriyle görüştük. Samimi bir adım atacaksak atalım. Bu işi bitirmek durumundayız. Biz samimiyiz. Ben sizin de samimi olduğunuza inanıyorum. İnşallah bunu neticelendiririz. Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında kimse kusura bakmasın babamızın oğlu olsa gözümüz görmez.

"Siz Orta Doğu'dan Suriye'den..." eee, "Azerbaycan'a asker gönderiyorsunuz, yabancı güçler gönderiyorsunuz" diyorlar. Filan falan... Ben de Sayın Başkan'a bir şey söyledim... Şuan 2000 civarında PKK'lı, YPG'lileri Ermenistan 600 dolar maaşla oraya aldılar. Orada savaşıyorlar, yabancı savaşçı olarak oradalar. 'Benim onlardan haberim yok' diyor, 'ben size haber veriyorum' dedim.

İslam'a ve Müslümanlara saldırıların en büyük hilesi bu kavramları terörle özleşleştirmektir.

Müslümandan terörist olmaz, teröristten de Müslüman olmaz.

Güncellenme Tarihi : 28.10.2020 14:00

İLGİLİ HABERLER