Asayiş
  • 23.10.2005 00:14

İŞTE EŞİNİ VE İKİ ÇOCUĞUNU BIÇAKLA DOĞRAYAN ADAM

Gaziantep'te, birçok suçtan sabıkası bulunan bir şahıs, ayrı yaşadığı eşini ve 2 çocuğunu bıçakla doğrayarak öldürdü.


Edinilen bilgiye göre olay, Türktepe Mahallesi Kule Sokak'ta meydana geldi. Eşi Yeliz Dişyapan'ı (28) yaraladığı için 3 ay cezaevinde kalan Mustafa Dişyapan (32), tahliye olduktan sonra eşiyle barışmak istedi. Yeliz Dişyapan kocasına geri dönmeyi reddederek, boşanmak istediğini söyledi.

Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Mustafa Dişyapan, eşinin boşanmak istemesine sinirlenerek, dün akşam telefonda tehditler savurdu. Eşini, 2 çocuğu ile birlikte öldürmekle tehdit eden Mustafa Dişyapan, sabah erken saatlerde eşi ve çocuklarının kaldığı kayınvalidesinin evine geldi.

Yeliz Dişyapan'ın 2 çocuğu ile birlikte kaldığı odaya giren baba Mustafa Dişyapan, önce karısını bıçaklamaya başladı. Annesinin çığlıklarına uyanan Kardelen (8), gözü dönmüş babası tarafından annesi gibi bıçaklanarak öldürüldü. Annesinin ve ablasının babası tarafından öldürüldüğünü gören Sezer (6), odadan kaçarak canını kurtarmak istedi. Öfkeli baba, mutfağa kaçan oğlu Sezer'i de yakalayarak öldürdükten sonra kayıplara karıştı.


Olay yerine gelen Yeliz Dişyapan'ın annesi Rukiye sinir krizleri geçirirken, damadı Mustafa'ya lanet okudu. Yeliz Dişyapan'ın ninesi ve akrabaları, Mustafa'nın başta hırsızlık olmak üzere çeşitli suçlar işleyen psikopat birisi olduğunu ileri sürdü. Olayı duyup gelen Mustafa Dişyapan'ın ninesi de Yeliz Dişyapan'ın ailesini suçlayarak, "O, eşi ve çocuklarıyla tekrar birleşmek istiyordu. Siz engel oldunuz. Eşini ve 2 çocuğunu öldüreceğini söylemişti, öldürdü. Tüm bu canlara siz sebep oldunuz" diye feryat etti.


Anne ve çocukların cesetleri tabutlar içinde evden çıkarılırken, ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Cesetler, cenaze arabasıyla Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaydan sonra firar eden Mustafa Dişyapan'ın yakalanmasına çalışıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER