Spor
  • 29.8.2011 13:00

İŞTE FEDERASYONUN F.BAHÇE PLANI!...

* Şike kaosuna çözüm arayan Futbol Federasyonu, karar için her şeyi savcının hazırlayacağı iddianameye endeksledi. Çözüm için ise yönetimde iki seçenek ağırlık kazandı.

* Federasyon'un, son toplantısında da "Fenerbahçe küme düşürülsün" kararı çıkmadı. Soruşturma sürecinin seyrine göre Disiplin Talimatı'nın değiştirilmesi gündeme alındı.

* İddianame sezon ortasında çıkarsa, talimatın 55. maddesi "Önce puan silme, sonra küme düşürme cezası" şeklinde değiştirilecek. Puanı silinen Fenerbahçe de kurtarılacak.

* Böylece Fener, iki yerine bir sezon kaybetmiş olacak. Fakat iddianame sezon sonuna kalırsa, yapacak bir şey yok. Şike kanaati doğarsa düşme cezası uygulanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun son toplantısında şike soruşturmasının tam ortasında bulunan Fenerbahçe ile ilgili farklı bir formülün gündeme geldiği öğrenildi. Tek maddede değişiklik birçok şeyi değiştirecek gibi!

YENİ DÜZENLEMEYE GİDİLECEK
Sarı-Lacivertli kulübün ısrarlarına rağmen iddianameyi bekleme kararından vazgeçmeyen Futbol Federasyonu'nun gündemindeki formüle göre şike cezasında yeni bir düzenleme yapılacak.

FENERAHÇE DAHA AZ ZARAR GÖRECEK!
Federasyon yönetimi iddianamenin sezon ortasında kabul edilmesi halinde disiplin talimatnamesinin 55. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "Önce küme düşürme, sonra puan silme" maddesini "Önce puan silme, sonra küme düşürme" olarak değiştirecek. Bu şekilde hem doğacak sorunlar en aza indirilecek hem de Süper Lig ile Fenerbahçe'nin daha az zarar görmesi sağlanmış olacak.

SADECE PUAN SİLİNECEK
Bir başka deyişle iddianameden "Fenerbahçe şike yapmıştır" sonucu çıkarsa Sarı- Lacivertli kulübe sadece puan silme cezası verilecek. Fenerbahçe de Asbaşkan Ali Koç'un da istediği gibi 2 değil 1 sezon kaybetmiş olacak.

YA İDDİANAME SEZONA YETİŞMEZSE!
Fakat iddianamenin tamamlanması sezon sonunu bulursa talimatnamede herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Şu anki disiplin maddesine göre suçlu bulunması halinde Fenerbahçe'nin küme düşmesi gündeme gelecek.

TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER