Spor
  • 31.3.2020 15:37

İşte Fenerbahçe'nin hoca adayları

Fenerbahçe'ye dünyaca ünlü hoca! Harekete geçildi

Ligdeki kötü gidişin ardından teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de lige verilen koronavirüs arasında hoca arayışları sürüyor. Bir süre yardımcı antrenör Murat Göle ile yola devam eden Fenerbahçe'de erteleme kararı öncesi antrenmanları Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel yönetmeye başlamıştı. Belirsizliğe son vermek isteyen sarı-lacivertli yönetim dünyaca ünlü bir hoca ile temasa geçti.

Fenerbahçe teknik direktörlük görevi için A, B ve C planlarını belirledi. İlk düşünülen isim ise Unai Emery.

1. aday: Unai Emery

Milliyet'in haberine göre sarı-lacivertliler, teknik direktörlük görevi için ilk tercih olarak İspanyol teknik adam Unai Emery ismini düşünüyor. Fenerbahçeli yöneticiler, 48 yaşındaki teknik adamı teknik direktörlük görevine getirmek için görüşmelerine devam ediyor.

Kariyerinde birçok kupa bulunan ve son olarak İngiltere'nin köklü kulübü Arsenal'ı çalıştıran Unai Emery, şu an ise herhangi bir takım çalıştırmıyor.

2. aday: Marcelino

Fenerbahçe, Unai Emery ile ilk aday olarak görüşmelerini sürdürürken bir yandan da alternatif hocalar için de çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertli idareciler, teknik direktörlük görevi için bir diğer aday olarak en son İspanya La Liga ekiplerinden Valencia'yı çalıştıran Marcelino ile görüşüyor.

54 yaşındaki İspanyol teknik adam şu anda herhangi bir takımda görev almıyor. Marcelino, kariyeri boyunca sadece ülkesi İspanya'da çalışması ise dikkat çekiyor. 54 yaşındaki çalıştırıcı, eğer Fenerbahçe'nin başına gelirse ilk kez ülkesi dışında bir takımı çalıştırmış olacak.

Altyapı ve sportif direktörlük

Yabancı teknik adam arayışında yönünü İspanyol teknik adamlara çeviren Fenerbahçe, Unai Emery ya da Marcelino isimlerinden birini göreve getirmesi durumunda; yardımcı antrenörlük ve altyapı sorumluluğu görevi için ise Yalçın Koşukavak ismini düşünüyor.

Sarı-lacivertli yönetim ayrıca sportif direktörlük görevi için bu sezon futbolu bırakması beklenen Emre Belözoğlu ismini göreve getirmek istiyor.

3. aday: Erol Bulut

Fenerbahçe yönetimi, Unai Emery ve Marcelino isimlerinden biriyle anlaşamaz ise sarı-lacivertli taraftarların da takımın başında görmek istediği Erol Bulut ismine yönelecek. Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'u çalıştıran Erol Bulut, futbolculuk döneminde Fenerbahçe'de de forma giymişti.

Ayrıca başarılı teknik adam, eğer sarı-lacivertlilerin başına gelmesi durumunda ise kendi teknik ekibini göreve getirmek istiyor.

Erol Bulut'un yerine Çağdaş Atan

Alanyaspor'un Erol Bulut'un görevden ayrılması durumunda ise Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Çağdaş Atan ismini teknik direktörlük görevi için düşündüğü öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 31.3.2020 15:40

İLGİLİ HABERLER