Gündem
  • 29.2.2016 22:53

İşte Fethullahçıların sızdığı tarikatlar

Emniyette F tipi örgüte yönelik mücadele sürerken, F tipi örgüte mensup polislerin “Okuyucu, Yazıcı, Menzilci, KÖZ’cü” gibi tarikat ve grupların içine girerek kendilerini gizledikleri belirlendi. 
Kendilerini gizleyerek yeraltına çekilen örgütün özellikle istihbarat, personel gibi kritik birimlerde arkadan çalışarak kendilerine yönelik mücadeleyi engellemeye ve kadrolarını korumaya çalıştıkları bildirildi.

GİZLİ TOPLANTI
Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, kendilerini gizleyen rütbeli F tipi emniyetçiler geçen günlerde Ankara Yenimahalle’de bulunan Elif Sitesi’ndeki bir dairede iki ayrı grup halinde Cumartesi ve Pazar günü gizli toplantı yaptılar. Yapılan gizli toplantıda, bir durum değerlendirmesi yapıldığı, önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasının görüşüldüğü öğrenildi. Toplantıya kimlerin katıldığına ilişkin bilgi verilmezken bu toplantının istihbarat birimlerince izlenip izlenmediği, izlenmişse nasıl bir işlem yapılacağı bilinmiyor.

MÜTEAHHİTİ TANIDIK AKP’Lİ
Emniyeti yakından tanıyan kaynaklar Elif Sitesi’ndeki gizli toplantıların daha önceleri de yapıldığını bildirdi. Sitenin müteahhidinin de tanıdık bir isim olduğunu kaydeden kaynaklar, “Sitede oturanlar seçmedir. Müteahhidi de eski AKP milletvekili İhsan Aslan’dır. Erdoğan’ın ‘sır küpü’ olarak bilinen Ankara Milletvekili Mücahit Aslan’ın babası. İhsan Aslan’ın 1980’li yıllardaki dış ticaret şirketinin adı da aynıdır. Elif Dış Ticaret. Şu anda AKP’nin çok sayıda bakan ve yöneticilerinin de o sitede evleri vardır” bilgisini verdi.

YENİ SEÇİLENLER HOCA’NIN DERSANESİNDEN
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na gönderilen bir raporda ilginç bilgilerin yer aldığı belirlendi. Raporda yer alan ilgili bölüm özetle şöyle:
“F tipi örgütün etkin olduğu Polis Akademisi kapatıldı. İhtiyaç olan komiser yardımcıları da üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden seçildi. Bu kapsamda üniversitelerin 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinden uygun bulunan yaklaşık 2 bin 500 kişi eğitime alındı. Üniversitede okuyan bu öğrenciler hafta sonu Polis Akademisinde eğitimden geçiriliyor. Bunlardan 900’u geçen yıl mezun olarak ataması yapıldı. Ancak bu 2 bin 500 kişinin içinde de önemli miktarda F tipi örgüt elemanı var. Örneğin B.Y. bunlardan biri. Örgüte yakınlığı ile bilinen ve genç yaşta eleman temini yapıldığı konusunda bilgiler bulunan Anafen Dershanesi’nden. B.Y.’nin dershane yöneticileri ile birlikte fotoğrafları var. Yukarıdaki fotoğraf 10 Temmuz 2007 tarihinde Zaman gazetesinde de yayınlandı. Bunu kurumda çok kişi biliyor. Bu kişi emniyette istihbarata verildi. Hem de ‘İstihbarata Karşı Koyma’ya, İKK’ya. En kritik yer. Bu sadece bir örnek. Başkaları da var. Haklarında F tipi örgütle bağlantılı olduğundan şüphelenilen kişiler hep istihbarat, personel ve polis akademisinde görevlendiriliyor.”
Saray’a gönderilen bu raporların Erdoğan’a ulaşıp ulaşmadığı bilinmiyor. Emniyeti yakından tanıyan kaynaklar bu ve benzeri raporların gizli eller tarafından Erdoğan’a ulaşmadan sümenaltı edilmiş olabileceğini öne sürüyorlar.

MENZİLCİ KAYMAKAMLAR
Bu arada kaymakamlar içinde “Menzil” tarikatından olanların sayısında önemli artışlar olduğu bildirildi. Ancak kendini “Menzilci” olarak tanıtanların önemli bir bölümünün F tipi örgüt elemanı olduğu vurgulandı. İçişleri Bakanlığı’ndaki gelişmeleri yakından takip eden bir kaynak, “Pensilvanya’dan gelen talimatla örgüt elemanları diğer tarikatlara dağılarak kendilerini gizlediler. Menzil tarikatı tövbe edip kendilerine gelenleri kendilerinden saydıkları için kritik görev üstlenecek olanlar oraya geçti. Şu anda sessizce ilerlemelerini sürdürüyorlar. Dalga geçer geçmez kendi kimlikleri ile ortaya çıkacaklar. 
Çok dar hücre çalışması yaptıkları için pek açık vermiyorlar. Ancak olayları iyi izleyenler oyunu görüyor. Ama Hükümet nedense konunun üzerine gitmiyor. Davutoğlu ekibi sanki hoşgörülü davranıyor. Bakan da memur kafalı olduğu için tertibi anlayacak düzeyde görünmüyor” ifadelerini kullandı.

FETÖ’CÜLERİN GİZLENDİĞİ TARİKATLAR
Saidi Nursi’nin fikirlerine dayanan Nurcular, kendi içinde Okuyucular ve Yazıcılar diye ayrılıyor. Said Nursi’nin yazdığı risaleleri latin harfeleri ile çoğaltıp ve okuyarak yayan grup Okuyucular olarak bilinirken, risaleleri yazarak yayan grup Yazıcılar diye adlandırılıyor.
Adıyaman merkezli Nakşibendi’ye bağlı Menzil tarikatının içinde eski ülkücülerin de yer aldığı biliniyor. Tarikat Nakşibendi’nin en kalabalık grubu olmasıyla öne çıkıyor. 
Emniyet ve İçişleri Bakanlığı içinde de çok sayıda müridi bulunduğu biliniyor.
KÖZ’cüler ise Gülen Cemaat’inin Emniyet içindeki ilk imamı olan Kemalletin Özdemir’e bağlı Emniyetçilere verilen isim. 
Gülen ile yaşadığı sorundan sonra F tipi yapından ayrılan Özdemir, FETÖ soruşturmasında da tanık olarak dinlenen isimlerden birisi.
 
Aydınlık / Ankara
 
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER