Gündem
  • 12.5.2021 15:19

İşte Filistinin şehit İsrail'n ölü sayısı

Şehit sayısı yükseldi, İsrail teklifi reddetti

Son Dakika Haberi: İsrail saldırıları neticesinde şehit olanların sayısının 48'e, yaralananların ise 304'e yükseldiği duyuruldu.Günlerdir Şeyh Cerrah'ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa'ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa'da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif'ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa'da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze'ye saldırılar başlattı.

İsrail jetlerinin saldırıları sonrası oluşan bir görüntü

ATEŞKES SAĞLANAMADI

- İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesine konuşan Mısırlı ve Filistinli kaynaklar, gerilimin düşürülmesi ve ateşkes sağlanması amacıyla Salı öğleden sonraya kadar yürütülen görüşmelerin, İsrail ve İslami Cihad'ın itirazları nedeniyle sonuçsuz kaldığını söyledi. Kaynaklar, Mısır istihbaratının, yarın başlayacak olan Ramazan Bayramı'nın ateşkes ilan edilmesi için önemli bir fırsat olarak gördüğünü aktardı. Hamas'ın siyasi lideri İsmail Heniyye de dün yaptığı konuşmada, son dönemdeki saldırıları başlatanın İsrail olduğunu söylemişti. Heniyye, "Kudüs'e yönelik saldırganlıklarına son vermeleri şartıyla mevcut gerilimi artırmaya da, düşürmeye de hazırız" demişti. (BBC Türkçe)

Gazze'den dumanlar yükseliyor.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Israeli strikes on Gaza leave 13 Palestinians dead | MEO

- Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye yaptığı saldırılar sonucunda şu ana kadar 13'ü çocuk, 3'ü kadın toplam 48 kişi şehit düştü. Yaralı sayısı ise 304'e yükseldi.

- İngiltere Başbakanı Boris Johnson: "İsrail ve Filistinlileri uçurumun eşiğinden geri çekilmeye ve her iki tarafa da itidal göstermeye çağırıyorum. Birleşik Krallık, artan şiddet ve sivil kayıplardan derinden endişe duyuyor ve gerginliklerin acil bir şekilde azaldığını görmek istiyoruz."

1050 ROKET ATILDI, 5 İSRAİLLİ ÖLDÜ, 200'DEN FAZLA  YARALI

- İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Jonathan Conricus da Pazartesi akşamından bu yana Gazze Şeridi'nden 1000'den fazla roket atışı yapıldığını, bunların neticesinde 5 İsraillinin öldüğünü ve 200'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

- İşgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas şehrinde, İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 16 yaşında Filistinli bir çocuk şehit oldu.

Güncellenme Tarihi : 12.5.2021 14:30

İLGİLİ HABERLER