Spor
  • 6.3.2015 10:12

İşte, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin artıları ve eksilerı

FENERBAHÇE

1-Attığı gollerinin %29.1'i yani 3'te 1'i sol kanattan gelişen ataklardan geldi. Caner Erkin ile soldan etkili olan F.Bahçe, ligin en çok orta yapan ismine sahip.

2-Bulduğu 37 golün 5'ini ceza alanı dışından atarken, genel olarak pas yaparak ceza alanının içine girmeyi tercih ediyorlar. Kornerden gelen toplarda da 3 gol buldular.

3-Fenerbahçe, sezon içerisinde öne geçtiği hiçbir maçta rakiplerine puan kaptırmadı.

4-Uzaktan atılan şutlarda sorunlar yaşayan Fenerbahçe kalesinde yediği 17 golün 5'ini yani %29'unu ceza alanı dışından atılan şutlardan kalesinde gördü. Fenerbahçe defansının etkili olduğu en ciddi nokta ise korner vuruşları. Ligin kornerden gelen toplardan gole izin vermeyen tek takımı durumunda yer alıyorlar.

5-Yüzde 55.4'lük ortalama ile ligin ayağında en fazla top tutan ekibi durumunda. Öte yandan ligin en etkili kanat isimlerine de sahip olan Fenerbahçe kullandığı ortaların %38'inde isabet sağladı ve Bursa sonrası bu alanda en iyi ekip oldu.

6-Volkan avantajına da sahip olan F.Bahçe'de deneyimli kaleci sezonun en başarılı ikinci ismi. Kalesine isabet eden 52 şutta 10 gol yedi ve %19'luk yüzdeye sahip.

7-İkili mücadele gücü yüksek bir ekip durumunda olan Fener'de Gökhan ve M.Topal bu alanda ligin en başarılı ilk iki ismi durumunda. Alves de Fenerbahçe kariyerinde hiç ikili mücadele kaybetmemesiyle dikkat çekiyor.

8-Pas odaklı bir futbol oynayan ve ligin en fazla pas yapan ekibi konumunda olan Fenerbahçe'de kimi isimler bu alanda lige damga vurdu. Ligin en fazla pas yapan futbolcuları listesine ilk 10'a 5 Fenerbahçe'li girdi. Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül, Kuyt, Caner Erkin.

GALATASARAY

1-Hamzaoğlu ile beraber 20 maçta 363 şut bulan G.Saray, şutlarının %44.6'sını yani 162'sini kaleye isabet ettirirken, bu şutların %35.1'i yani 57'si ağlarla buluştu. Yüzdelere göre ligin tüm ekiplerinin önüne geçtiler.

2-Sarı kırmızılı ekip bu sezon ligde attığı 41 golün 37'sini ceza alanı içinden atarken, ceza alanı dışından gelen şutlarda Sneijder farkı yaşandı. Hollandalı futbolcu ligin 79 ile en fazla şut atan oyuncusu durumunda. Hollandalı geçtiğimiz sezonun 22 haftalık aynı döneminde 49 şut atmıştı.

3-Fenerbahçe kalesinde gördüğü 17 golün 6'sını son 15 dakikada ağlarında buldu. Bu onlar için en kötü zaman aralığı. Galatasaray ise attığı 41 golün 11'ini son 15 dakikada attı. Bu dakika aralığı Galatasaray için ise en verimli dakikalar.

4-Burak Yılmaz'ın çıkış yakaladığı G.Saray'da golcü oyuncu 24 karşı karşıya pozisyonun %46'sında golü bularak ulaşılması güç bir başarı yakaladı. Avrupa'da da Ronaldo sonrası 2. sıraya yerleşti.

5-Yenik duruma düştüğü maçlarda rakip kalelere 4 gol atabilen Galatasaray, önde götürdüğü maçlarda ise rakiplerine sadece 4 puan verdi. Öne geçen Galatasaray, kolay kolay puan kaybetmiyor.

6-Galatasaray'da stoper Chedjou 13 şut atıp, 4 gol bulurken, gol sayısı ile Fenerbahçeli forvet Emenike'yi 22.haftada yakaladı. Aynı zamanda ligin en golcü 4 defansından birisi durumunda.

7-Hamza Hamzaoğlu ile 11 lig maçına çıkan ve bu maçlarda 9 galibiyet, 2 beraberlik alan Galatasaray'da, başarılı teknik adam son 30 yılın en iyi başlangıcını yaptı. Hamzaoğlu ile birçok futbolcu kendisini buldu.

8-Ligin bir maçta en fazla başarılı pas yapan ekibi ise Balıkesir karşısında oynadığı futbol ile Galatasaray oldu. Cimbom, 554 başarılı pas ile ligin ilk sırasında yer alırken, listenin 2.'si ligin ilk haftasında 511 başarılı pas yapan F.Bahçe.

SABAH
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:45

İLGİLİ HABERLER