Spor
  • 22.11.2016 01:24

İşte Galatasaray'ın sallayan Selçuk İnan krizinin perde arkası

Hocası ile gırtlak gırtlağa! 'Hepinizden hesap soracağım'

Fenerbahçe yenilgisiyle birlikte Galatasaray’da ortalık iyice karıştı... Florya’da Selçuk İnan krizi patlak verdi...

Bir yanda teknik heyet, bir yanda yönetim, diğer yanda da futbolcular… Sarı kırmızılılar deyim yerindeyse parça parça oldu ve kelimenin tam anlamıyla bölündü. Peki neler yaşandı, neler oldu...

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Riekerink’in yardımcısı Ayhan Akman ile 91.dakikada doping odasında birbirine girdi. Nedeni ise, kimsenin bilmediği bir diyalogda saklı idi...”Hepinizden hesap soracağım. Gideceksiniz buradan...” Evet, Galatasaray kulübesinde yer alan tüm oyuncuların kulakları ile işittiği bu sözlere Hürriyet ulaştı. Peki, neler oldu. Galatasaray’da hareketli saatlerin yaşanması, Selçuk’un kadro dışı kalmakla burun buruna kalmasının nedeni ne idi. İşte Pazar gecesi Ülker Stadyumu'nda yaşananlar... 71. dakikada Eren’in sakatlığı üzerine Riekerink, oyuna Cavanda’yı aldı. 26 dakikadır kenarda ısınan Selçuk da, değişiklik hakkının da bitmesi ile kulübeye geldi, yeleğini fırlattı.Ve kaptan isyan etti: “Ben orada dakikalardır ısınıyorum. Siz kulübede oturan Cavanda’yı oyuna alıyorsunuz. Böyle iş mi olur” dedi.

Riekerink’in yardımcısı Ayhan Akman dayanamadı ve “ Sen nasıl böyle konuşuyorsun. Sen kimsin” dedi. Ancak Selçuk İnan bir anda dozajı artırdı ve herkesin tepkisini çeken tehdit dolu ifadeler kullandı: “ Ben Galatasaray kaptanıyım. Hepinizden hesap soracağım. Gideceksiniz buradan”... Kulübedeki oyuncularında kanı dondu. Ayhan Akman ses çıkarmadı, maç bitimini bekledi. Hakem Cüneyt Çakır, Kadıköy’de +5 dakika uzatmayı verince Ayhan Akman, Selçuk’a “ Bekle, 5 dakika kaldı, seninle içeride konuşacağız” dedi. Selçuk da “Görüşelim” tepkisini verdi. Maçın bitiş düdüğü ile Galatasaray kaptanı Ayhan Akman ve antrenör Riekerink, doping odasına girdi. Ayhan Akman, Selçuk İnan’a dönüp “ Gel bakalım. Şimdi sor bana hesabını. Ne soracaksın sen bana” dedi.

İkili birbirlerinin üzerine yürüdü ve boğazlarına sarıldı. Kısa süreli gerilim yaşandı. Sportif AŞ Yöneticileri araya girdi ve durumun daha vahim bir hale gelmesini önledi. Ancak kaptan Selçuk İnan, soyunma odasında da çöp tenekesini tekmeledi. Galatasaray teknik direktörü Riekerink, bu olay sonrasında Selçuk İnan’ın antrenmana gelmesini istemedi. Yönetim Kurulu da Selçuk İnan’a yaşananlar nedeniyle 1 gün izinli olduğuna dair mesaj çekti.

O BENİ DE YEMİŞTİ”

Öte yandan Selçuk İnan'ın yer almadığı idman günü Florya’da ender rastlanan ilginç bir şey oldu. Galatasaray, kaptanı Selçuk İnan’ın aralarında olmadığı bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda herkes eteğindeki taşları döktü, ortalık toz duman oldu. Sabri, tüm takım arkadaşları ve hocalarının önünde açıkça Selçuk’u hedef aldı. Sabri, hiç unutmadığı Aysal dönemindeki kadro dışı bırakılmasına dönüp Selçuk için açtı ağzını yumdu gözünü ve ”Onlar zaten daha önce beni de yemişti. Kadro dışı kalmamı sağlamışlardı” dedi. Herkes şaşkındı. Selçuk’un yerine Fenerbahçe derbisinde oynayan De Jong da, kaptana şöyle yüklendi: “Herkes yaptığı hatanın bedelini öder” dedi.

AYIP OLUYOR”

Oyuncular, soyunma odasında kaptanlarına yükleniyordu. İlk itiraz ise Hakan Balta’dan şu sözlerle geldi: “Siz ne diyorsunuz? Biz takımız. Selçuk 5 senedir burada, bu takımda. G.Saray’a neler kazandırdığını, neler kattığını bilmiyor musunuz? Selçuk’un yaptıklarını unuttunuz mu? Ayıp oluyor.” Yasin Öztekin de Hakan’a destek verdi ve benzer ifadeler kullandı.

"KRİZ TATLIYA BAĞLANACAK"

Tüm bu gelişmelerin ardından Başkan Dursun Özbek ile görüşüldü. Ve sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu ile Mehmet Özbek, Selçuk İnan’ı dinleme kararı aldı. Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu ve Mehmet Özbek, Selçuk İnan’ı, Point Hotel’e çağırdı. İki yönetici Selçuk İnan ile 1 saat görüştü. Selçuk İnan’ı dinledi ve sarı kırmızılı takımın kaptanına “ Hatalısın. Özellikle kullandığın ifadeler ve verdiğin tepkilerde haksızsın. Senin Galatasaray’a verdiğin katkı ve hizmetlerin farkındayız. Ancak hocana ve eski kaptanına bu şekilde davranmak sana yakışmadı” dedi. Selçuk İnan da, Kadıköy’de özellikle kulübede Ayhan Akman’a kullandığı cümlenin bir anlık sinirle çıktığını belirtip hatasını kabul etti. Ve bugün Selçuk İnan, Galatasaray yardımcı antrenörü Ayhan Akman’dan Florya’da özür dileyecek, bu konu tatlıya bağlanıp barış sağlanacak.

(Ali Naci KÜÇÜK)

Güncellenme Tarihi : 22.11.2016 21:31

İLGİLİ HABERLER