Spor
  • 15.8.2009 13:48

İŞTE GALATASARAY'IN TRANSFER SİHİRBAZLARI

Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ futbolda iddialı bir kadro kurulmasını, Ali Haşhaş ve Yiğit Şardan ise kulübün ekonomik açıdan rahatlamasını ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan yöneticiler olarak ön plana çıktılar

Yaşadığı büyük ekonomik krize karşın, geleceğe umutla bakan, önemli yatırımlar ve projeler gerçekleştiren, birbirinden değerli isimleri kadrosuna katan Galatasaray’da, Başkan Adnan Polat’ın ‘sihirbazlar’ diyerek işaret ettiği 4 yönetici, çalışmalarıyla ön plana çıktılar.
Transferde Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ikilisinin yıldızı parlarken, mali konularda kulübü rahatlatan isim Ali Haşhaş oldu. Başkan yardımcısı Yiğit Şardan ise sessiz sedasız önemli projelere imza attı.

HALDUN ÜSTÜNEL
Yıldızları getiren adam olarak dikkat çekti. İkna kabiliyeti transfer görüşmelerinde karşı tarafı etkileyen önemli bir faktör oldu. Elano transferinde teminat mektubu dahi vermemesi önemli bir başarısı olarak gösterildi. İngilizce ve Fransızcayı anadili gibi bilmesinin avantajlarını kullandı. Ayrıca oyuncuların yanı sıra, aileleriyle de görüştü. Anlaşmalardaki ödemeler uzun vadeye yayılınca kulübün de önünü açtı.

ALİ HAŞHAŞ
Yönetimin kasası olarak gösteriliyor. Başkan’la birlikte mali konularda imza yetkisine sahip tek isim. Ekonomik şartları sağlayan yönetici durumunda. Transfer dönemindeki acil ödemelerin yanı sıra, oyuncuların hesaplarına para yatırılması gerektiği zaman kaynağı yaratıyor. Şu an futbolcu borçlarının neredeyse sıfırlanmasında birinci derecede etkili oldu. Kredilerin yapılandırılmasında ve Polat’ın başkanlığı sırasında kredi kullanılmamasında etkisi fazlaydı. Kulübün içinde bulunduğu büyük ekonomik krize karşın, nakit sıkıntısı duyduğu zaman elini cebine atan ilk idareci.

YİĞİT ŞARDAN
Medyada ön planda olmayı istemiyor ama önemli projelerin arkasındaki isim olarak dikkat çekti. GS Mobile, Türk Telekom ve GSTV operasyonlarıyla kulübe gelir ve katkı sağladı.

MURAT YALÇINDAĞ
Futbol komitesinin genç yöneticisi için Adnan Polat, ‘esas sihirbaz o’ yorumunda bulunmuştu. Transfer döneminde sessiz ve derinden çalışmalar içine girdi. Kilit bir poziyonda, koordinasyon görevini üstlendi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER