Spor
  • 11.10.2008 04:06

İŞTE GALATASARAY'IN YENİ HOCA ADAYLARI!..

Yardımcıları Davala ve Boekamp'ı yollayarak Skibbe'ye 'İstifa et' mesajı veren G.Saray yönetimi, hoca arayışını hızlandırdı..
Galatasaray'da beklenen son, öncü bir depremle ilk sinyallerini verdi... Flaş transferlerle sezona giren, ancak Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra tartışılmaya başlanan teknik direktör Michael Skibbe'nin, ligde de 6 maçta 7 puan kaybetmesi bardağı taşırdı. Galatasaray yönetimi, daha önce 'Arkasındayız' demeciyle destek verdiği Skibbe'nin yardımcıları Ümit Davala ve Edwin Boekamp'ın görevlerine son vererek Alman hocaya açıkça 'Seninle yola devam etmek istemiyoruz. İstifa et' mesajını yolladı. Kulübün resmi sitesinden yayınladığı açıklamada, "Ümit Davala ve Edwin Boekamp ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz" denildi. Bu saatten sonra iki tarafın yollarının ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, yeni hoca için Haldun Üstünel- Adnan Sezgin ikilisi yoğun şekilde çalışıyor. Yönetimin listesindeki en güçlü aday Barcelona'dan ayrılan Frank Rijkaard. Barça'dan Haziran 2009'a kadar 2 milyon euro tazminat alacak olan Rijkaard ile temasa geçen Galatasaray'ın Hollandalı çalıştırıcıya, "Siz 'Evet' deyin. Bizim için tazminat sorun olmaz" mesajını ilettiği bildirildi. Beşiktaş'a "Aralıktan önce gelmem" diyen Lucescu da Galatasaray'ın adayları arasında.
LİSTEDE İKİ DE İTALYAN VAR
Adaylar arasında Inter'den gönderilen Mancini de var. Ancak 2009 Haziranı'na kadar 5 milyon euro alacak olan Mancini'nin Cimbom'a 'Evet' demesi tazminatın kesilmesini gerektireceği için transfer zor gözüküyor. İsmi geçen bir başka İtalyan aday da Malesani...
"Galatasaray Mancini'yi istiyor"
Son iki sezonda şampiyonluğu ezeli rakibi Real Madrid'e kaptıran Barcelona'da koltuğunu Guardiola'ya kaptıran Rijkaard, yeni sezon öncesi Chelsea ve Milan'dan aldığı teklifi "Bu yıl dinlenmek istiyorum" diyerek geri çevirmişti. İtalyanların önde gelen internet sitesi calciomercato. com da, "Galatasaray, Mancini'yi istiyor" başlığıyla sarı-kırmızılıların İtalyan hocayla ilgilendiğini yazdı.
Kalli'den yardım istediler
Galatasaray yönetimi teknik direktörü Skibbe'den kurtulmak için vatandaşı Feldkamp'tan yardım istedi. Genç hoca, yardımcılarının gönderilmesinden sonra istifasını bekleyen yöneticilere, "Ben gitmem siz gönderin" dedi. Geçtiğimiz ay Kalli'yi İstanbul ve Bodrum'da ağırlayan Polat, takıma yeterli olmadığını düşündüğü Skibbe'yi ikna etmesi için kurt hocadan destek istedi.
Lincoln'den ilginç ima! 
Galatasaray'ın yıldızı dün ilginç bir açıklama yaptı. Brezilyalı futbolcu GS TV'ye verdiği röportajda teknik ekiple ilgili soruya, "Bence iyi bir teknik ekibimiz var. Ama unutulmaması gerek ki iyi de bir takımımız var. Bu da onların işlerini kolaylaştırıyor" yanıtıyla "Takım, onları taşıyor" imasında bulundu ve şunları söyledi: "Futbolda sadece kazandığınız zaman iyi iş yapmış sayılırsınız. Bu gerek futbolcular gerekse teknik ekip için böyledir. Çok konuşmak istemiyorum fakat iyi oyun oynuyoruz."
SABAH

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER