Spor
  • 31.3.2009 02:43

İŞTE G.SARAY'IN BÜLENT KORKMAZ KARARI...

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, "Saha içinde ve dışında iyileşme olursa federasyonla ilişkilerimiz normalleşir. Kimseyle kan davası gütmüyoruz. ‘2. yarıda 6 maçta Galatasaray kıyılacak’ duyumum doğru çıktı" diye konuştu...

Futbol Federasyonu ile sorunlar yaşayan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, bunun sürekli bir tavır olmadığını söyledi. Polat, "Biz herkese eşit mesafede olun dedik. ‘Türk futbolunun marka değerini artırın’ dedik. Kimseye kan davası gütmüyoruz. Saha içi ve dışında iyileşmeler olduğu zaman Futbol Federasyonu’na yaklaşırız ama bunları görmemiz lazım. Standardı koymazsak Türk futbolunu yükseltemeyiz. Yanlış politikalar nedeniyle hakemler de yıprandı. Halis Özkahya, Yunus Yıldırım gibi hakemler çok yıpratıldı" diye konuştu.

23 AMELİYAT REKOR BİR SAYI

Polat, "İkinci yarı başlarken ‘Galatasaray ilk 6 maçında kıyılacak’ dendi bana, güldüm geçtim. Sivas'ta başlayan olaylar ve arkadan Kayseri maçı. Stada girerken ‘Lincoln'ün kırmızı kartla atılacağı söylendi’ inanamadım. Bu şekilde bir senarya ve ithamlar gerçekleştiğinde. Raporların değiştiği, MHK'nin raporun değişikliği ile ilgili ifadelerde bulunması güvenimizi sarstı" dedi. Adnan Polat, son 1 yılda oyuncuların 23 ameliyat geçirdiğini ve bunun rekor bir sayı olduğunu da vurgulayıp, "Sakatlıklar sadece bize değil, Milli Takım'a da zarar verdi" diye konuştu.

Lincoln gitmek isterse kolaylık göstereceğiz

Sezon sonuna kadar Lincoln'ün Galatasaray'ın oyuncusu olduğunu ve ondan verim almaya çalışacaklarını belirten Adnan Polat, "Ancak sezon sonunda gitmek isterse gerekli kolaylığı gösteririz. Sadece ona değil, her oyuncumuza gösteririz. Lincoln'e 159 bin Euro ceza verdik" dedi. Galatasaray'ın da rakipleri kadar şampiyonluk şansı olduğunu belirten Polat, iki yılda transfere 25 milyon dolar harcayıp karşılığında 20 milyon dolarlık oyuncu sattıklarını ifade etti. Bu arada dün İstanbul'a gelmesi beklenen Lincoln yine gecikti. Lincoln'ün bugün İstanbul'da olacağı bildirildi. Bu gecikme Brezilyalı oyuncunun para cezasının 14 bin Euro daha artması anlamına geliyor.

Fener’e yenilsek de Korkmaz kalacak

Bülent Korkmaz'ın eleştirilmesine de sitem eden Başkan Polat, "3 maç kazandı kahraman ilan edildi. ‘Cesur Yürek’ gibi benzetmeler yapıldı. İki maç kaybedince de hemen tersi söylenmeye başlandı. Biz günlük yaşamak istemiyoruz. Galatasaray, UEFA Kupası'nı alana kadar uzun bir süreç yaşadı. Bülent hocayla sıkıntımız yok. Gelecek sezon sonuna kadar sözleşmesi var. Kendisine inanıyoruz. Gaziantep ve Fenerbahçe'ye kaybetmesi halinde de tabii ki destek sürecek. Benim ona güvenim tam. O futbolcuyken de beni yanıltmadı" dedi.

Sami Yen’e de gitmeyeceğim

Futbol Federasyonu'nun davet etmesine rağmen Madrid'deki İspanya-Türkiye maçını izlemeye gitmeyen Adnan Polat, Ali Sami Yen'de çarşamba günü oynanacak karşılaşmada da yer almayacağını söyledi. Daha önce Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’le polemik yaşayan Polat, "Milli maça gitmeyeceğim. Gitsem bile şeref tribününden izlemem. Her zaman gönlümüz Milli Takım'la, başarılarını istiyoruz ama bu bir prensip meselesidir. Böyle maçlarda federasyon tüm kulüp başkanlarına prensip olarak davetiye gönderiyor” diye konuştu.

G.Saray Adası’nda F.Bahçe’ye yemek

Başkan Polat, bütün rakiplerine yaptığı uygulamayı Fenerbahçe'ye de yapacaklarını ve Galatasaray Adası'nda rakip takım yöneticilerine yemek vereceklerini söyledi. Polat, "Pazartesi günü davetimizi ileteceğiz. Kabul edip etmemek onların bileceği iş" dedi.

Adnan Polat, Aziz Yıldırım'ın başkanı olduğu Kulüpler Birliği'nin de uzun süredir toplanmadığını belirterek, "Statlar çok kötü. Sürekli sakatlık oluyor. Futbolu güzelleştirmeli. Taraftarlar futbol maçı izlemeye geliyor, hakem izlemeye değil" ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER