Spor
  • 26.9.2013 17:21

İşte G.Saray'ın yeni teknik direktörü

Dünyaca ünlü İtalyan hoca, çarşamba günü kendisini telefonla arayan Ünal Aysal ile bugün İtalya’da yüz yüze görüşeceklerini söyledi. “Başkan ekibiyle birlikte gelecek. Her konuda uzlaşırsak cuma günü birlikte İstanbul’da oluruz” dedi.
Bugün

Galatasaray’ın 1 nuramalı teknik direktör adayı Roberto Mancini konuştu.

Galatasaray dünyaca ünlü İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı. Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından adı Sarı-Kırmızılı kulüple anılmaya Mancini Bugün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada aldığı teklifini doğrularken camiayı heyecanlandınacak açıklamalar yaptı.

Son olarak çalıştırdığı İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City’deki görevine son verilen ve şu an boşta olan deneyimli hoca bugün İtalya’da Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’la bir araya geleceğini belirtti.

İLK TEKLİF MENAJERLERDEN

Daha önce Galatasaray’dan kendisine birtakım menajerler aracılığıyla haber geldiğini belirterek söze başlayan tecrübeli çalıştırıcı “Bir süredir bu teklifleri değerlendiriyordum. Bugün (dün) ise direkt olarak başkan Ünal Aysal beni aradı. Son derece iyi ve kibar bir biçimde benimle konuştu. Yarın (bugün) İtalya’ya ekibiyle birlikte gelecek ve son görüşmemizi gerçekleştireceğiz. Her şeyde uzlaşırsak muhtemelen cuma günü birlikte İstanbul’da oluruz” ifadelerini kullandı.

TULUN İKNA ETTİ

Öte yandan ilk etapta İtalyan teknik adamlara pek sıcak bakmayan Aysal’ın kurmayları ve özellikle de Bülent Tulun tarafından ikna edildiği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı yönetimin Mancini ile 2 yıllık sözleşme imzalamayı planladığı belirtilirken olağanüstü bir durum yaşanmaması halinde Mancini’nin Florya’da cuma günü medyanın önüne çıkarılacağı ifade edildi.

Bugün kurmaylarıyla birlikte İtalya’ya gidecek olan Aysal’ın burada yapılacak görüşmede Mancini’nin çalışacağı ekip, çalışma koşulları, futbol için kimlerle irtibatta olacağı gibi birçok detayı masaya yatıracağı öğrenildi.

Teknik direktör konusuyla ilgili gazetemize kısa bir demeç veren ancak isim vermekten kaçınan Galatasaray Başkanı Aysal “Cuma gününe kadar kulübümüzü dünyada temsil edecek bir teknik adamla anlaşma sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Sarı-Kırmızılıların patronu üstü kapalı da olsa Mancini’nin açıklamalarını doğrulamış oldu.

TERİM'İN YERİNE İKİNCİ KEZ ADAY

Roberto Mancini, Galatasaray’ın başına geçerse tarih tekekkür etmiş olacak. Fatih Terim 2001 yılında Fiorentina’dan ayrılıp Milan’a geçtiğinde Mor Menekşeler’in başına getirilen isim Mancini olmuştu. Daha sonra sırasıyla Lazio ve İnter’i çalıştıran İtalyan hoca 2007-08 sezonunda İtalya’da yılın teknik direktörü seçilmişti. İtalyan hoca 2011-12 sezonunda Premier Lig ekibi Manchester City’nin başına geçmiş ve İngiliz temsilcisini 42 yıl sonra lig şampiyonluğuna taşımıştı. Ancak buna rağmen bir sonraki sezon başarısız olunca görevine son verilmişti.

Roberto Mancini kimdir?

Doğum tarihi: 27 Kasım 1964
Doğum yeri: Ancona (İtalya)
Futbolculuk kariyeri: Bologna, Sampdoria, Lazio, Leicester City
Teknik adamlık kariyeri:
2001-02 Fiorentina
2002-04 Lazio
2004-08 Inter

SPORX
2010-13 Manc- hester City

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER