Spor
  • 30.6.2009 11:46

İŞTE, GÜNÜN TRANSFER BOMBALARI...

Fener'de sürpriz isim (Fotomaç)

Bilica transferine rağmen, Lugano'nun ayrılacak olması, Edu'nun da sakatlığı nedeniyle defansın göbeğinde sıkıntı yaşayan F.Bahçe'de sürpriz bir isim gündeme geldi. Teknik direktör Daum, yaklaşık bir yıldır takip ettiği Kızılyıldız'ın genç yeteneği Nemanja Pejcinovic'in transfer edilmesini istedi. 21 yaşında, 1.84 boyundaki Pejcinovic, yeteneğiyle kısa sürede Sırbistan Milli Takımı'na kadar yükseldi. Geleceğin süper starı olarak gösterilen Sırp futbolcu, genç yaşına rağmen hırslı kişiliğiyle takımını ateşleyen bir yapıya sahip.

Daum'u Aykut konusunda hangi söz ikna etti? (Milliyet)

Aziz Yıldırım, Daum'a, "Aykut kongre sözümdü" demiş. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Christoph Daum'u Aykut Kocaman konusunda Başkan Aziz Yıldırım ikna etmiş. Alman çalıştırıcının, kendisinin teknik direktörlük görevine getirilmesinden sonra Aykut Kocaman'a da sportif direktörlük koltuğunun verilmesine ilk başta karşı çıkması, o günlerde medyaya da yansıdığı gibi, sıkıntı yaratmıştı. Milliyet gazetesinde bugün yeralan habere göre bunun üzerine Daum'u yumuşatma girişimlerinde bulunan Aziz Yıldırım, Alman teknik adama, “Kongrede üyelere söz verdim. Kocaman’ı o nedenle göreve getirdim” demiş.Christoph Daum'un da bu söz üzerine, arkasından iş çevrilmediğine ikna olduğu ve böylece krizin kısa sürdüğü belirtiliyor. 

Ferrari yola çıktı (Fanatik)


Beşiktaş, deneyimli savunma oyuncusu için Genoa ile 3.5 milyon Euro´ya el sıkıştı. Matteo Ferrari´nin ailesiyle birlikte çıktığı tatili bitirdikten sonraki rotası İstanbul olacak. Transferde çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Beşiktaş’ta İtalya seferi mutlu sonla noktalandı... Matteo Ferrari için Çizme’den güzel haberler geldi, Siyah-Beyazlılar’ın gözü şimdi yollara düştü. Kara Kartal’ın kurmaylarının Genoa ile 3.5 milyon Euro bonservis ücreti konusunda el sıkıştığı öğrenildi. 29 yaşındaki savunma oyuncusunun sezon biter bitmez ailesiyle birlikte tatile çıktığı ve haberleri yakından takip ettiği belirtildi. Beşiktaş’a gelme seçeneğine her zaman sıcak baktığı bilinen ve transfer için kulüplerin anlaşmasını bekleyen İtalyan oyuncunun tatilini bitirdikten sonra rotasını İstanbul’a çevireceği kaydedildi.

Beşiktaş, Poulsen için servet önermiş!(Sabah)


Juventus'un bulunduğu Torino kentinin en önemli gazetesi La Stampa, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin de istediği Danimarkalı ön libero Poulsen için 18 milyon Euro önerdiğini iddia etti. Sarı-lacivertlilerin 7.5 milyon Euro bonservis bedeli teklifinin ardından Beşiktaş'ın önerdiği rakamı çılgınlık olarak nitelendiren La Stampa, "Ancak Poulsen, çocuklarının eğitimi için İtalya ya da Kuzey Avrupa'da yaşamak isteyen eşi İstanbul'a gitmek istemediği için Fenerbahçe'ye olduğu gibi Beşiktaş'a da 'Hayır' yanıtını verdi" ifadesini kullandı. 

Onyewu kıymete bindi! (Fanatik)


Sarı-Lacivertli ekibin renklerine bağlamayı çok istediği ve bu amaç doğrultusunda önemli yol kat ettiği ABD’li milli oyuncu Oguchi Onyewu, Konfederasyon Kupası’ndaki performansıyla fiyatını katladı. Konfederasyon Kupası’nda tüm dünyanın izleme şansı bulduğu ve performansıyla parmak ısırtan 1.96’lık Onyewu’nun Kanarya’ya gelişi bundan sonra hiç de kolay olmayacak. Belçika’da yayın yapan Derniere Heure adlı gazetenin iddiasına göre, Standard Liege’li oyuncunun peşinde artık, başta Paris St. Germain olmak üzere çok sayıda takım bulunuyor. Savunmasını güçlendirmek isteyen PSG’nin, Fenerbahçe’nin Onyewu’ya önerdiği yıllık 2.3 milyon Euro’luk bedelin üzerinde bir teklif hazırladığı öne sürüldü. Öte yandan bu oyuncuyla Fenerbahçe’den de önce irtibat kurarak girişimlerde bulunan Birmingham kulübü Amerikalı’nın transferini tamamen rafa kaldırmazken, bir diğer Premier Lig takımı olan Fulham’ın da Onyewu’yu istediği belirtiliyor. Nijerya asıllı savunma oyuncusunun İtalya’daki taliplileriyse Palermo ve Fiorentina... Kısaca, geçen haftaya kadar ‘Fenerbahçe ile büyük ölçüde anlaştığı ve imza aşamasına gelindiği’ belirtilen Oguchi Onyewu’nun transferi belirsiz bir yola girdi. 

İngiliz kral G.Saray'da (Fotomaç)


Tilki gibi kurnaz

Baros'un yanına kaliteli bir golcü arayan Galatasaray, beklenen bombayı Michael Owen ile patlatmak üzere. Sarı-kırmızılı ekibin, bir süredir pe.inde olduğu Newcastle United'ın yıldızı Owen ile anlaştığı belirtildi. Flaş haber, ünlü spor kanalı Eurosport'ta da yer aldı. Haberde, "Owen Galatasaray yolunda" başlığı kullanılırken, bonservisi elinde olan 29 yaşındaki futbolcunun transferinde küçük pürüzler kaldığı belirtildi. Yönetici Haldun Üstünel transferle ilgili isim vermedi ancak "Biri forvet, biri stoper olmak üzere iki ünlü ismi cuma günü İstanbul'a getireceğiz" dedi.

İngiliz Kral G.Saray'da

Yönetim, dünyaca ünlü yıldız ile anlaştı. Haberi Eurosport da verdi Owen'ın cuma kampa geleceği belirtildi. Transferde bu sezon sessiz ve derinden giden G.Saray'ın yeni bombası belli oldu: Michael Owen. Sarı-kırmızılıların, dünyaca ünlü İngiliz golcü ile anlaştığı bildirildi. Spor kanalı Eurosport gelişmeyi, "Owen G.Saray yolunda..." başlığıyla duyurdu. Yönetimin, Newcastle ile sözleşmesi biten ve bonservisi elinde olan Owen'la detayları çözmeye uğraştığı, ardından imzaya getireceği belirtildi.

Lugano, Real Madrid’de mi? (Millyet)


Fenerbahçe ile sözleşme yenileyen Lugano’nun İspanya’nın önemli bir kulübüyle sözleşme imzaladığı açıklandı. İspanyol basınına konuşan Menajer Juan Figger, Uruguaylı oyuncunun bir İspanyol kulübüyle anlaşmaya vardığını ve resmi açıklamanın birkaç gün içinde yapılacağını ifade etti. Figger gazetecilerin, “Bu kulüp Sevilla mı?” sorusu üzerine “Hayır” yanıtı vererek, önemli bir kulüple anlaşmaya varıldığını söyledi. Menajerin bu açıklaması, Lugano’nun Real Madrid veya Valencia ile sözleşme yapmış olabileceği yorumlarına neden oldu. 

Sivasspor bombaları patlattı... (Fanatik)


Sivasspor transferde hız kesmiyor... Uzun süredir golcü arayışını sürdüren Kırmızı-Beyazlılar, Ersen Martin ve Steaua Bükreş´ten Dayro Moreno´yla anlaştı, iş imzaya kaldı. Ülkemizi yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Sivasspor, transfer harekatına devam ediyor. Golcü almak için uzun süredir temaslarını sürdüren Yiğidolar, geçen sezon İspanya’nın Recreativo Huelva takımında oynayan Ersan Martin ve Steaua Bükreş’in yıldızı Dayro Moreno ile anlaştı. Daha önce Gaziantepspor ve Eskişehirspor’un da temasa geçtiği Ersen Martin’in işini önceki gece Başkan Mecnun Odyakmaz’ın bitirdiği ifade edildi. Yıldız golcünün, yarın resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. 

Tekke'ye yeşil ışık (Sabah)


Zenit'in kadro dışı bırakarak satış listesine koyduğu Fatih Tekke için Broos olumlu rapor verdi. Başkan Sadri Şener'in Zenit ve Fatih ile görüşerek bu transferi bitireceği öğrenildi. 8 Ocak 2010 tarihinde sözleşmesi bitecek milli futbolcunun da dönmek istediği biliniyor. 

Beşiktaş'tan Metzelder atağı (NTVSpor)


Yabancı transferi için girişimlerini sürdüren Beşiktaş ünlü bir ismi gündemine aldı. Siyah-beyazlılar, Real Madrid'in Alman savunma oyuncusu Christoph Metzelder için İspanyol kulübüyle masaya oturdu. Yabancı oyuncu kontenjanı dolu olmasına karşın, özellikle Zapotocny, Delgado ve Bobo gibi isimlerin akıbetine göre dış transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, savunmaya takviye yapmak için Real Madrid'in kapısını çaldı. Öncelikle Tomas Zapotocny'yi kulüp bulması halinde göndermeyi planlayan siyah-beyazlı yönetim, Real Madrid'in Alman savunma oyuncusu Christoph Metzelder'i listenin ilk sırasına alarak girişimlere başladı. Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin raporu doğrultusunda İspanya'da bulunan yöneticilerin 28 yaşındaki Metzelder ve kulübü ile anlaşmaya çok yakın olduğu gelen haberler arasında... 2 yıl önce Borrussia Dortmund'da gösterdiği çıkışla Real Madrid'in yolunu tutan ünlü savunmacı, La Liga'da 2 sezonda 25 maça çıktı.

Caracciolo sürprizi (Milliyet)


Galatasaray’ın İtalya Serie B ekiplerinden Brescia’da forma giyen Andrea Caracciolo’yla ilgilendiği iddia edildi. İtalyan Bresciaingol.com adlı internet sitesinde yayımlanan haberde, sarı-kırmızılıların İtalyan kulübüyle temasa geçip 27 yaşındaki oyuncu ile ilgili bilgi istedikleri ileri sürüldü. Daha önce Palermo, Sampdoria gibi takımlarda top koşturan Caracciolo, forvet mevkinde oynuyor. Brescia’da geçen sezon 41 maçta 18 gol atma başarısı gösteren İtalyan futbolcu ile ülkesinden Bologna ve Fiorentina kulüplerinin ilgilendikleri belirtildi. 

Güiza'ya yeni talip Atletico Madrid (Sabah)


Marca, Güiza'nın Zenit'ten sonra A.Madrid'in de transfer listesine girdiğini yazdı... Konfederasyon Kupası 3'üncülük maçında iki gol birden atıp İspanya'nın gündemine oturan Güiza hakkındaki spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Zenit'in Tekke artı 10 milyon Euro teklifinden sonra M.City'nin de İspanyol'u listesine aldığı iddia edilirken, Atletico Madrid'in Forlan'ın durumuna göre Güiza için girişimde bulunacağı ileri sürüldü. Marca Gazetesi, Madrid ekibinin Güiza için 10 milyon Euro bonservis düşündüğünü, Fenerbahçe'nin 15 milyon Euro'dan aşağı inmediğini yazdı. 

Buonanotte: Gidebilirim (Fotomaç)


Adı son günlerde Beşiktaş ile birlikte anılan River Plate'in 10 numarası Diego Buonanotte, siyah-beyazlı kulüpten teklif aldığını ve İstanbul'a gidebileceğini söyledi. Arjantin Haber Ajansı'na konuşan 'genç Maradona' lakaplı tangocu, "River Plate'in paraya ihtiyacı var. Ben de Avrupa kupalarında boy göstermek istiyorum. Türkiye'ye gitme şansım oldukça yüksek" ifadelerini kullandı. 

Rota Emana (Hürriyet)


Yabancı ön libero arayışlarını sürdüren Fenerbahçe, Danimarkalı Christian Poulsen’i ikna edemeyince yeni arayışlara başladı. Sarı lacivertli yönetim, alternatif isimler arasında Kamerunlu Achille Emana’yı birinci sıraya çıkardı. Teknik direktör Christoph Daum’un öncelikli olarak kadroya katmak istediği Mehmet Aurelio’nun sakatlığı üzerine rota takım arkadaşı Emana’ya çevrildi. Avrupa’dan birçok kulübün transfer listesinde yer alan 27 yaşındaki futbolcu için resmi teklif götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER